Nenechaj si ujsť jedinečný termálny a saunový svet v St. Martins!

Nenechaj si ujsť jedinečný termálny a saunový svet v St. Martins!

Na jednom z najkrajších miest v Rakúsku, priamo na okraji Národného parku Neusiedlersee – Seewinkel, uprostred regiónu vyhláseného za dedičstvo UNESCO, sa nachádzajú termálne kúpele St. Martins Therme & Lodge. Pohodlne sa tam dostanete z Bratislavy len za 50 minút. Zvedavý, podnetný, prirodzený –  St. Martins Therme & Lodge je wellness a dobrodružstvo v jednom.

Spája náročné prostredie ubytovania kategórie 4*- superior a termálnych kúpeľov s originálnosťou prírody. Jedinečnosť polohy, vlastné jazero na kúpanie, príjemne teplá termálna voda, nádherný saunový svet, jedinečná príroda a kultúra, špičková tradícia vína a gastronómie, to všetko je súčasťou wellnessovej ponuky extra triedy a zážitkového priestoru na ploche 40 kilometrov štvorcových.

Odporúčame: Termálne kúpele St. Martins: Prečo vyskúšať wellness s raňajkami?

St. Martins Rakúsko

Zdroj: Shutterstock®

Saunovanie v St. Martins

Božský oddych - Rozličné parné kúpele a na rôzne teploty nastavené sauny s aromatickými a inými špeciálnymi zálievkami (ceremoniálmi) sa postarajú o zmenu a určite ulahodia každej chuti.

Saunový svet - Verejná sauna v termálnych kúpeľoch St. Martins (oddelenie, určené pre denných hostí) sa aktuálne nanovo prerába a tým pádom vám, žiaľ, nebude do cca polovice novembra 2018 k dispozícii.

Pozri aj: Kúpele St. Martins Therme & Lodge: Detský vodný svet na dosah

výlet do Rakúska

Zdroj: Shutterstock®

Saunovací plán

Objavte špeciálne ceremoniály v St. Martins: v saunách, ladených podľa tém, sme pre vás pripravili klasické ceremoniály s medom alebo soľou, ale aj zvláštnosti, ako krbový alebo ceremoniál s názvom cesta po Seewinkli.   

KAŽDÝ PIATOK sú na programe aj ďalšie sprevádzané špeciálne ceremoniály v saunovom svete v denných termálnych kúpeľoch. Popri voňavej ceste po Seewinkli na vás čakajú aj highlighty, ako cesta po Seewinkli alebo ceremoniál s názvom „Navždy mladý“.

Všeobecný priebeh špeciálneho ceremoniálu: Vstup do sauny je do 5 minút pred začiatkom ceremoniálu. Po prvej zahrievacej fáze, ktorá trva 10 minút, nasleduje podľa časového rozpisu špeciálny ceremoniál. Pri ceremoniáloch s krémami, peelingami alebo soľami sú tieto podľa vlastnej chuti nanesené na telo a zľahka vmasírované. Vychutnajte si ceremoniál so saunovým coachom, ktorý vám zo saunovania spraví zážitok! Po pobyte na čerstvom vzduchu sa ochlaďte pod sprchou.

saunový rituál

Zdroj: Shutterstock®

wellness Rakúsko

Zdroj: Shutterstock®

Oddychové miestnosti

Swing & Relax oddychová miestnosť
Ďalším miestom pre oddych v saunovom svete je Swing & Relax oddychová miestnosť. Pri ľahkom hojdaní si božsky oddýchne nielen vaše telo, ale najmä duša. Taká krásna vie byť dovolenka v St. Martins Therme & Lodge.

Miestnosť s krbom
Príjemná miestnosť s krbom v saunovom svete v St. Martins Therme & Lodge pozýva k vypnutiu a zotrvaniu v harmonickej atmosfére. Predovšetkým počas chladných dní v roku pocítite teplo ohňa v krbe a objavíte, aké upokojujúce vedia byť tancujúce plamene v krbe.

Odporúčame: Zrelaxuj kúsok od hraníc: Galérie St. Martins potešia tvoje zmysly

kúpanie Rakúsko

Zdroj: Shutterstock®

nové sauny St. Martins

Zdroj: Shutterstock®

„Horúce hodiny“ na studené ročné obdobie: St. Martins Therme & Lodge rozširuje saunový svet v denných termálnych kúpeľoch

Pokým sa vonku síce pomaly, ale isto zozimnieva, pripravuje sa St. Martins Therme & Lodge na “horúce hodiny” v studenom ročnom období.  Renováciou a rozšírením verejnej sauny (pre denných hostí termálnych kúpeľov) bude možné hosťom ponúknuť ešte viac oddychu a zotavenia a najmä jedinečný relaxačný zážitok.

V rámci stavebných prác je na programe niekoľko bodov. Úplnými novinkami budú vo vnútornom priestore sauny, umiestnená infračervená sauna a takzvaná “zastávka” s nápojmi, početné možnosti na sedenie a ležanie, ktoré sa postarajú o značné pohodlie. “S novinkami vo vnútornom a vo vonkajšom priestore sauny chceme pripraviť našim hosťom ešte krajší pobyt v termálnych kúpeľoch a ponúknuť jedinečný zážitok ako denným tak aj hotelovým, teda Lodge, hosťom”, hovorí Klaus Hofmann, konateľ St. Martins Therme & Lodge. Miestnosť s krbom a parné sauny zažiaria v úplne novom lesku.   

Ale aj vo vonkajšom priestore sauny sa hostia môžu tešiť na novinky. Rozsiahle okolité zazelenenie priestoru, pomocou trávnatých plôch a stromov a dvoch nových sáun, sa postará o dokonalú relaxačnú atmosféru. Skutočne výnimočný highlight bude „Do-it-yourself“ sauna, v ktorej sa hosť sám a podľa vlastnej osobnej chuti postará o saunový ceremoniál. Panoramatické okno vo veľkoryso vytvorenej 90-stupňovej saune zavedie pohľad na nové pohodlné sedenie okolo ohniska. Koncept doplnia ešte nové ležadlá a zážitkový sprchový svet.

Od polovice novembra vás nový saunový svet pozýva na oddych a relax. Viac informácií je na stránke www.stmartins.at


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Jana Pitonakova 17.11.18 12:04

JP
karma
100.00

waw, súkromný wellnes úžas ... krása

  • 0
Odpovedať

Ján Komada 21.11.18 13:54

JK
karma
103.00

vyzera to luxusne hned by som išiel

  • 0
Odpovedať

Dana Kobíková 06.12.18 21:29

DK
karma
-1.00

Neusiedler je nádherný, boli sme tam ale tento hotel som nevidela. Vyzerá veľmi luxusne hneď by som tam šla

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 09.12.18 20:11

ĽU
karma
100.00

vyzera tam pekne

  • 0
Odpovedať

Lenka Geršiová 09.01.19 09:39

LG
karma
-1.00

Raz tam ísť, to by bolo super.

  • 0
Odpovedať

Dana Hanusková 08.02.19 15:16

DH
karma
-1.00

bola som na výlete na Neusiedlersee - krásne vinice,romantické dedinky,plavba na lodi pri pohári dobrého vínka,chatky ukryté v rákosí, nádherné miesto na Zemi

  • 0
Odpovedať

Nikola Kovalčíková 10.04.19 23:57

NK
karma
-1.00

Raj skutočne :O

  • 0
Odpovedať

Petra Lehká 19.11.19 05:56

PL
karma
-1.00

Termálne kúpele sú veľmi fajn. My jazdíme s rodinou tak dvakrát za zimu sa ohriať do teplej vody. Chceli sme ísť už minulý víkend, ale syn bol chorý, tak pôjdeme budúci víkend, keď bude úplne zdravý. Vybrali sme si hotel Jalta Piešťany , tak som zvedavá, ako sa nám tam bude páčiť.

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 04.05.20 22:48

TS
karma
107.00

Možno sa raz zadarí.

  • 0
Odpovedať

Alena Hocková 01.08.20 15:07

AH
karma
-1.00

To je uz dlho môj dovolenkový tip, len sa tam akosi nevieme dostat, mame to tam cca 500 km z Východu.. tak snad raz :-)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 20.11.20 16:05

JK
karma
100.00

Je to pre mňa ďaleko

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 15.02.21 09:56

KS
karma
133.00

Na takýto luxus si až nepotrpím, radšej si vyberiem wellness niekde vo väčšej blízkosti môjho bydliska :-) Hlavne že si človek oddýchne a zrelaxuje sa.

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 20.09.21 06:54

JK
karma
100.00

Hneď by som išiel priateľkou

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 06.08.22 21:01

karma
-1.00

Waú hneď by som išla

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 19.12.23 21:03

ZJ
karma
-1.00

St.Martins môžem len odporučiť, vysoký level wellnessu:)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní