DIY detoxikačná pleťová maska s kakaom a kávou: Oplatí sa vyskúšať!

DIY detoxikačná pleťová maska s kakaom a kávou: Oplatí sa vyskúšať!

S príchodom jari začína vonku všetko krásne ožívať, z čoho máme nesmiernu radosť. No s príchodom tohto ročného obdobia sa začína čoraz viac hovoriť o detoxikácii organizmu. Aj keď platí, že odplavovanie toxínov z nášho tela ma na starosti orgán, ktorým je pečeň, z času na čas sa oplatí jej činnosť podporiť a vyskúšať aj iné spôsoby, ako organizmus detoxikovať. A nie len organizmus, ale aj našu pleť, ktorá môže byť po mrazivom zimnom období povädnutá, mdlá a môže mať až sivý nádych. To je znakom toho, že jej niečo chýba a niečo jej neprospieva.

Všetci dobre vieme, že detox tela je prospešný, pretože nám pomáha z tela odstrániť chemikálie, pesticídy a rovnako aj toxíny, s ktorými prichádzame denno-denne do styku. A keďže koža je naším najväčším orgánom, ktorý je neustále v kontakte s rôznymi vírusmi, nečistotami a baktériami, je detox skutočne na mieste. A ako teda pleť detoxikovať? Začnite zvnútra a postupujte smerom von. To znamená, že je vhodné detoxikáciu organizmu a rovnako aj pokožky podporiť dostatočným pitným režimom a rovnako aj stravou. Zvonku môžete na pleť aplikovať detoxikačnú masku, ktorú si vyrobíte zo surovín, ktoré nájdete aj vo vašej kuchyni.

kakaová pleťová maska

Zdroj: Shutterstock®

Detoxikačná pleťová maska s kakaom

Čo všetko dokáže niekoľko dňový detox organizmu a pleti? Tak v prvom rade detoxom môžete zmierniť výskyt akné na svojej pleti, rovnako aj zápalov a začervenania. Detoxikačná pleťová maska tiež pomáha pleť rozžiariť, zjednotiť jej tón a rovnako ju aj zjemniť. Na domácu DIY masku budete potrebovať:

  • 1 PL mletej kávy
  • 1 PL raw kakaa
  • 2 PL jogurtu (môže byť aj olivový olej)
  • 1 PL medu

Všetko spolu zmiešame a vytvorenú masku aplikujeme na vyčistenú pleť. Masku necháme pôsobiť aspoň 20 minút a následne si jemne navlhčíme ruky a masku do pleti vmasírujeme. Keďže obsahuje kávu, ktorá pôsobí ako peeling, tak touto maskou sa zároveň zbavíte všetkých odumretých kožných buniek.

účinky kakaa

Zdroj: Shutterstock®

Ako táto maska pôsobí?

V prvom rade je v maske obsiahnutá káva, ktorá pomáha zmierňovať opuch, zvlhčovať pokožku a ako sme písali vyššie, tak zároveň pomáha z pokožky odstrániť všetky nečistoty a odumreté bunky. Kakao je známe tým, že obsahuje väčšie množstvo antioxidantov, ktoré majú protistarnúce účinky, tiež bojujú proti voľným radikálom a pleť rozjasňujú a zlepšujú jej vzhľad.

Jogurt v maske pôsobí ako hydratačná zložka, ktorá tiež prispieva k rozjasneniu pleti a jej dostatočnej hydratácii. Napokon nesmieme zabudnúť ani na med, ktorý má antibakteriálne účinky. V spoločnej kombinácii týchto zložiek zbavíte pleť všetkých nečistôt a podporíte jej mladistvý vzhľad.

Neprehliadni: TOP recepty na domáce kondicionéry: Podpor nimi krásu svojich vlasov!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lucia Šeptáková 03.03.21 05:33

karma
107.00

Vyskúšam,mám rada takéto masky.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 03.03.21 08:00

ĽŠ
karma
100.00

Rada vyskúšam, vďaka!

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 21.03.21 05:07

RM
karma
100.00

Rada vyskúšam,♥

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní