Vizážistka radí: nepodceňujte „kontúrku“

Vizážistka radí: nepodceňujte „kontúrku“

Nosíte na perách výrazné farby? Dokonalý a dlhotrvácny výsledok docielite len s precízne vykreslenými líniami, preto je dobré používať rúž v tandeme s kvalitnou kontúrovacou ceruzkou. Tento často podceňovaný pomocník je dôležitý najmä pri výrazných farbách, a to bez ohľadu na to, či používate matný alebo lesklý rúž. Ako teda správne používať tzv. kontúrku?

Hlavou úlohou kontúrovacích ceruziek je presne definovať líniu pier, čo oceníte najmä pokiaľ používate výrazné farby. Vizážistka značky Dermacol Silvie Siegr pridáva aj ďalšie benefity. „Kontúrovacie ceruzky dokážu udržať rúž na svojom mieste, zabraňujú jeho rozpíjaniu a predlžujú jeho výdrž. Okrem toho nimi dokážete opticky modelovať pery, skorigovať prípadné asymetrie a dodať im objem,“ hovorí.

Pozri aj:  VIDEO: Nový rad Dermacol Imperial Rose s vôňou ruží

Ako správne kontúrovať pery?

Prvým krokom je správny výber odtieňa kontúrky, ten by mal jednoznačne ladiť s farbou rúžu. Ceruzka musí mať ostrý hrot, aby dokázala vykresliť línie čo najpresnejšie. „Najprv vykreslite vonkajšiu líniu pier hornej pery, postupujte od stredu, srdiečka pier, ku kútikom. Následne vykreslite ceruzkou celú plochu pier. Vytvoríte tak podklad pod rúž, ktorý mu dodá nielen intenzitu, ale tiež predĺži jeho výdrž. Na záver môžete líniu „dočistiť“ korektorom, radí vizážistka Silvie.

Ombré pre viac objemu

Mnoho žien túži po optickom zväčšení pier. Možností, ako ho dosiahnuť je viacero, tým najjednoduchším je však jednoznačne použitie tzv. ombré techniky líčenia pier. „Často sa stretávam s tým, že klientky nie sú spokojné s tvarom alebo veľkosťou svojich pier. Práve v takýchto prípadoch siaham po kontúrovacích ceruzkách,“ prezrádza Silvie a pokračuje: „Najprv je potrebné pery zjednotiť s pleťou, preto ich pri nanášaní make-upu nevynechajte a jemne prejdite štetcom alebo hubkou aj po ich ploche. Ak chcete opticky zväčšiť pery, zvoľte ceruzku o odtieň tmavšiu ako je rúž. Líniu pier jemne nadkreslite tesne za ich okraj, aby výsledok pôsobil prirodzene. Ceruzkou vykreslite aj plochu pier, s výnimkou ich stredu. Následne použite rúž, ktorý aplikujte od stredu pier. Vytvoríte tak ombré efekt, ktorý pery opticky zväčší“. Na záver môžete do stredu pier aplikovať lesk, čím ešte opticky pridáte perám viac objemu.

Kontúrovacie ceruzky New Generation Der,acpô

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Dermacol

Tip vizážistky

Hľadáte kvalitnú kontúrovaciu ceruzku? Vyskúšajte novinku od Dermacol. Kontúrovacie ceruzky New Generation sú vyrobené z cédrového dreva a majú špeciálne skosený hrot ideálny na korekciu kontúr a tieňovanie pier. Ceruzky majú veľmi príjemnú textúru, ktorú vytvára kombinácia voskov a rastlinných olejov, vďaka čomu je ich používanie jednoduché a príjemné.

vizážistka Silvie Siegr

Zdroj: Dermacol

Štyri vysoko pigmentované odtiene využijete v kombinácii s červenými, ružovými aj nude rúžmi. Vizážistka Silvie na záver pridáva ešte jeden tip: „Ceruzky majú krémovú textúru, ktorá sa dobre rozpracováva a má vysokú výdrž. Použiť ju môžete aj na vytvorenie linky nad hornými riasami alebo do vodnej linky oka.“

Kontúrovacie ceruzky New generation, Dermacol – 3,99 eur/ 4 odtiene


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní