Potvrdené: URIAGE chráni vašu kožu aj koraly

Potvrdené: URIAGE chráni vašu kožu aj koraly

Kvalitná opaľovacia kozmetika je šetrná nielen k pokožke, ale tiež k prírode. Vybrané kozmetické značky pristupujú k výrobe a produkcii v tomto smere s plnou vážnosťou a zodpovedne. Na niektorých výrobkoch preto môžete nájsť certifikát o nepoškodzovaní života pod morom.

O tom, že používanie opaľovacích prípravkov je v dnešných dňoch nevyhnutnosťou, už hádam nikto nepochybuje. Slnečné lúče prenikajú hlboko do pokožky, a pokiaľ by sme sa pred nimi nechránili, mohli by narušiť jej prirodzenú ochranu a spôsobiť tak nenapraviteľné zmeny, poranenia či vážnejšie ochorenia kože. Rovnako zodpovední by sme však mali byť nielen voči svojmu zdraviu, ale tiež dobrej kondícii vodného sveta. Niektoré opaľovacie krémy môžu totiž obsahovať látky, ktoré majú na koraly veľmi nepriaznivý dopad. Mimochodom - ako je na tom vaša kozmetika?

Pozri aj: Ako zabiť vírusy v domácnosti? Pozor, každý prípravok nezaberá!

ochrana pokožky pred UV žiarením

Zdroj: Shutterstock®

KOZMETIKA OPATRNÁ K ŽIVOTNÉMU PROSTREDIU

„Moria v posledných rokoch trpia masívnym znečisťovaním, aj preto sa v súčasnosti veľmi dbá na ekologickú nezávadnosť kozmetických prípravkov,“ hovorí dermošpecialistka Veronika Blahová a dodáva: „Keďže vieme, ktoré látky sa podieľajú na poškodzovaní koralov, URIAGE takéto zložky do svojich produktov nedáva a chráni tak vzácny vodný ekosystém“. Dôkazom je aj oprávnenie používať logo „CORAL TESTED – CORAL RESPEKT“, ktoré nájdete na obaloch tejto francúzskej kozmetiky.

Kozmetika URIAGE sa aktuálne zamerala na výskum, ktorého cieľom bolo získať čo najviac vedomostí o dopade opaľovacej kozmetiky na ničenie koralových systémov. Boli vykonané špeciálne testy na koralových odrezkoch s použitím kompletného radu prípravkov BARIÉSUN. Výsledok štúdií potvrdil, že zloženie týchto opaľovacích krémov a olejov nespôsobuje žiadne štrukturálne poškodenia či zmeny farby koralov v kontakte so slnečným žiarením. Ak sa vyberiete do tropických oblastí, kde budete potrebovať spoľahlivú ochranu pred intenzívnym slnkom, s produktmi URIAGE BARIÉSUN si môžete byť istí, že spolu s potrebami vašej pokožky rešpektujete aj život na koralových útesoch. Je síce pravda, že v aktuálne dobe šíriacej sa pandémie, môže byť návšteva korálových morí zložitejšia, ale nikdy neviete ako sa situácia môže vyvinúť.

ako chrániť citlivú pokožku pred spálením

Zdroj: Shutterstock®

CITLIVÁ POKOŽKA? ŽIADEN PROBLÉM!

Stačí sa zamerať na výber kvalitných prípravkov, s čím vám okrem iného pomôže ich zloženie. Opatrní buďte predovšetkým v prípade, že máte alergiu či precitlivenosť na niektorú účinnú zložku krémov. Alergickú reakciu môžu vyvolať aj organické filtre - vtedy si radšej zvoľte filtre minerálne, ktoré bývajú lepšie akceptované. „Ak si nie ste istí, ako na tom vaša pokožka je, produkt si najprv otestujte na predlaktí. Až po negatívnej reakcii nanášajte prípravok na celé telo, v dostatočne hrubej vrstve, čo je približne 2mg/cm² kože,“ vysvetľuje odborníčka z lekární Dr.Max.

Pokiaľ máte citlivú pokožku so sklonom k začervenaniu, slnku by ste sa mali vyhýbať a chrániť sa prípravkami, ktoré bývajú označené ako hypoalergénne. Na tvár si vyberajte produkt podľa typu vašej pleti, aby ste sa vyhli nepríjemnostiam s akné, a tiež bez parfumácie. Dostupné sú napríklad ultra ľahké fluidné krémy, na ktoré bez problémov nanesiete mejkap. Večer si pleť nezabudnite dôkladne očistiť prípravkami bez obsahu mydla a následne hydratovať.

olej na opaľovanie

Zdroj: Shutterstock®

TOHTOROČNÝ LETNÝ HIT

„Mojím favoritom na toto leto je suchý opaľovací olej,“ prezrádza Veronika Blahová. „Najviac sa mi páči jeho textúra, ktorá je k pokožke veľmi citlivá. Olej navyše príjemne vonia, dobre sa rozotiera a zanecháva pleť vláčnu na dotyk,“ dodáva dermošpecialistka. Nenechajte sa však pomýliť – nie je totiž olej ako olej. Tie, vhodné na opaľovanie, sa môžu popýšiť najvyššou slnečnou ochranou s SPF 30 až 50, ktorá sa odporúča na celoročné použitie, či už sa tento rok k moru dostanete alebo si budete leto užívať doma na Slovensku.

SPOĽAHLIVÁ OCHRANA AJ PRE NAJMENŠÍCH

„Deti do troch rokov neopaľujeme vôbec,“ prízvukuje V. Blahová. Pri pobyte vonku sa však slnečným lúčom nevyhnete, preto treba ich pokožku úzkostlivo chrániť. Detská koža je mimoriadne citlivá, preto potrebuje aj najvyššiu ochranu, teda SPF 50+. Deti pred odchodom z domu vždy natrite dostatočnou vrstvou opaľovacieho prípravku a natretie pravidelne obnovujte. „Pre menšie deti je vhodný opaľovací prípravok na báze minerálnych filtrov kvôli lepšej znášanlivosti, pri väčších deťoch oceníte praktickejšiu kombináciu minerálnych a organických, ktoré sa výborne rozotierajú,“ dopĺňa na záver dermošpecialistka z lekárne Dr.Max.

Zaujme ťa: Ako podporiť krvotvorbu? Zisti, čo je dôležité pre naše krvinky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní