Mama je tou najdôležitejšou osobou v našom živote! Priprav jej výnimočný Deň matiek

Mama je tou najdôležitejšou osobou v našom živote! Priprav jej výnimočný Deň matiek

„Matka je tá, ktorá môže zastúpiť všetkých ostatných, no ktorej miesto nezastúpi nik iný.“ Kardinál Mermillod

Herečka Gilda Radner raz povedala: „Materstvo je najväčším riskom na svete. Je to nádherná sila života. Je ohromné a desivé – je to čin nekonečného optimizmu.“

Jedna veta vyjadruje celú silu matiek. Byť matkou je totižto poslaním. Nie je to len varenie, upratovanie a 24-hodinový mama hotel, ktorý je vždy otvorený.

Mama je tým človekom, ktorý má viacero funkcií. Najskôr svoje dieťa nosí 9 mesiacov pod srdcom a následne celý život je preň oporou. Je to psychologička, kuchárka, upratovačka, bankárka, animátorka, lekárka,... v jednej osobe.

Je to ohromujúca bytosť, ktorá sa nikdy nesťažuje a je jedno, aký zlý deň mala. Nikdy svojmu dieťaťu nepovie NIE, a to aj napriek tomu, že nevládze ani na nohách stáť. Vždy s úsmevom vstane a venuje svojmu dieťaťu všetku svoju pozornosť.

Naše mamy by mali mať svoje hviezdy na chodníku slávy. Mali by dostávať plakety za to, že vždy a všetko zvládajú z úsmevom na perách. Našim mamám máme byť za čo vďační. A práve preto im aspoň jeden deň v roku patrí všetka pozornosť sveta.

Pozri aj: Priprav si svadobník a polaroid a vytvor si svoj vlastný príbeh s nezabudnuteľnými zážitkami

Druhá májová nedeľa – DEŇ MATIEK

Už tradične je druhá májová nedeľa venovaná všetkým matkám. Tento rok Deň matiek vychádza na 14. mája, kedy budú všetky matky v centre pozornosti. Máte už pre ňu vymyslený darček alebo aktivitu? Zo všetkého najviac dozaista ocení čas strávený s vami. Veď nie je nič vzácnejšie ako práve čas.

Pohľadnica, kytica kvetov, luxusná bonboniéra sú tradičnými darčekmi. Čo by ste však povedali na Beautiful day, ktorý by ste si mohli pripraviť spoločne? Manikúra, pedikúra, wellness, kozmetika alebo skrášľovací večer s maskou na tvári? Čomu by dala vaša mama prednosť?

Nech to bude akákoľvek aktivita, ak budete jej súčasťou, bude to najväčším darčekom a prekvapením. Nezabudnite však aj na maličkosť, ktorá jej bude každý deň pripomínať, aká je výnimočná. Luxusný termohrnček pri každom dúšku pripomenie, aká je pre vás dôležitá.

Začnite Deň matiek veľkolepo

Čo tak vymeniť si rolu s mamou? Určite ocení, keď si bude môcť poležať v posteli o niečo dlhšie. Keď nebude musieť vstať z postele a vrhnúť sa na prípravu raňajok. Potešte ju preto raňajkami do postele. Pripravte jej obľúbené jedlo (palacinky, miešané vajíčka, toasty,...). Samozrejme, dôležité sú samotné raňajky, ale aj spôsob ich servírovania.

Nezabudnite na kvety, ktoré dozdobia servírovací stolček. Pridajte sladký odkaz, na ktorom môžu stať len tie dve najmocnejšie a najčarovnejšie slová – MILUJEM ŤA. Dajte jej najavo, že ju máte najradšej na celom svete a ste šťastní, že ju máte.

Neprehliadni: Dokonalé sviečky od Heart & Home: Čas na romantiku každý deň!

Čo by ste povedali na čajovú párty?

Upečte si spolu sladký zákusok, pripravte si bylinkový čaj alebo váš obľúbený ovocný čaj a pripravte si príjemnú čajovú párty. Rozoberajte témy, ktoré za iných okolností sú pre vás tabu alebo ktoré vám ležia na srdci. Naplánujte si letnú dovolenku. Vyberte destináciu, pláž, hotel a aktivity, na ktoré sa spolu vrhnete. Spojíte tak príjemné s užitočným.

Wellness večer? Rozhodne áno!

Zapadne prechádzka do vašich plánov? Výborne, pretože po nej môžete svojej mame dopriať wellness večer. A vôbec nemusí nikam chodiť. Len do kúpeľne! Napustite jej vaňu, pridajte soľ do kúpeľa, zopár lupeňov ruží a zapáľte upokojujúcu sviečku.

Luxusná vonná sviečka so sójovým voskom len umocní celý ten dokonalý pocit a relax. K tomu pohár vína, kniha od obľúbeného autora a ticho. Za nás je toto to najlepšie čo môže byť!

Deň matiek je len jeden deň v roku. To však neznamená, že by sme v ostatné dní mali brať naše mamy ako samozrejmosť. Pocit výnimočnosti jej doprajte ktorýkoľvek deň v roku a nie len v tento jediný. Veď napokon, naše mamy si zaslúžia byť na rukách nosené!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní