Nevieš, čo s ňou? Tu je 5 spôsobov, ako si vychutnať tekvicu!

    • Zdieľaj:
- Galéria
4 z 5

4. Múčnik z tekvice

Ak už máte navarené, ale stále na vás smutne pozerá tekvica, ktorú je na čase skonzumovať, využite ju pri príprave múčnika. Budete naň potrebovať spomínané tekvicové pyré. Dve vajíčka, 100 ml oleja a 100 ml medu vyšľaháme. Do zmesi pridáme 250 ml mlieka a 200 g tekvicového pyré zmiešaného s lyžičkou škorice a dvomi banánmi. Keď má zmes jednotnú konzistenciu, prisypeme 300 g hladkej múky, prášok do pečiva a za dve hrste obľúbených orieškov alebo sušeného ovocia. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pri teplote 200 °C pečieme asi 20 minút.

Pozri aj: Orechové škrupiny rozhodne nevyhadzuj! Toto dokážu s telom!

Zdroj: Shutterstock®

4 z 5