Registrácia Prihlásenie

RECEPT: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť


Z lístkového cesta sa dá pripraviť čokoľvek, stačí pri pečení zapojiť trochu fantázie. Čo tak upiecť pre najbližších šunkové rolky z lístkové cesta? Nedávno sme vám tiež priniesli recept, ako si z neho pripraviť mini hotdogy, na ktorých si pochutí skutočne každý. Alebo máte radšej sladké recepty z lístkového cesta? Nuž, možnosti sú prakticky obmedzené len tým, čo nájdete doma v špajze či chladničke. Ak máte v mrazničke vždy lístkové cesto, máte takmer vyhraté. 

Dnes vám aj my prinášame tip na recept z lístkového cesta, ktorý ak nepoznáte, určite ho čo najskôr vyskúšajte. Kto by predsa odmietol chrumkavé slaninové paličky z lístkového cesta? Áno povedia malí aj veľkí! Perfektne sa hodia ako občerstvenie pre návštevu, niečo pod zub pri pozeraní obľúbeného filmu alebo pri posedení s priateľmi v kombinácii s pohárom dobrého vína. Tak sa neváhajte pozrieť na to, ako ich rýchlo a ľahko pripraviť.

Ochutnaj aj: Kokosové karí s batatmi a cícerom – toto si okamžite zamiluješ!

slané recepty z lístkového cesta

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • lístkové cesto
  • kečup alebo rajčinový pretlak
  • plátky anglickej slaniny
  • chilli korenie
  • vajíčko na potretie
  • sezam na posypanie

Zamiluješ si: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami

tyčinky so slaninou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Zmäknuté lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Natrieme naň v tenkej vrstve kečup alebo pretlak a posypeme chilli korením. Ak neobľubujete pikantnú chuť, tento krok môžete vynechať. 
  • Následne si cesto horizontálne prekrojíme na dve polovice. Každú z nich rozkrájame na približne 3 centimetre široké pásy a na každý položíme tenký pásik anglickej slaninky.
  • Pásik cesta so slaninou si zoberieme do ruky a opatrne ho stočíme do špirály tak, že oba konce naraz otáčame do opačnej strany.
  • Hotové tyčinky ukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie. Pred vložením do rúry ich ešte potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom, prípadne podľa chuti rascou, ľanovými semienkami či nastrúhaným syrom.
  • Tyčinky pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút. Keď sú krásne zlatisté, vyberieme ich z rúry a môžeme podávať. Dobrú chuť!
- Galéria
1 z 9

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


Návrat hore
Autor článku

9 komentárov

Ľubica Šťastná 09.08.19 06:02

ĽŠ
karma
109.00

Rýchla pochúťka, ktorú určite ocenia milovníci pikantnej chuti.

  • 0
Odpovedať

Adriena Krzeminská 09.08.19 06:33

AK
karma
100.00

Vyzerá to úžasne, určite to vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 09.08.19 16:20

KK
karma
109.00

robievam dva druhy so slaninou a s nivou, vždy sa po nich zapráši

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 10.08.19 11:55

MC
karma
111.00

Známy dobrý recept.

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 10.08.19 19:00

AS
karma
-1.00

Výborné pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta.

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 11.08.19 19:31

ŽM
karma
106.00

slanina a lístkové cesto - mňam!

  • 0
Odpovedať

Alena Hocková 13.08.19 13:11

AH
karma
-1.00

Slaninku milujem a tento jednoduchý recept sa mi pozdáva, určite vyskúšam pri najbližšej príležitosti.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 26.08.19 19:21

ĽU
karma
100.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 26.09.19 12:18

DB
karma
100.00

toto sa mi páči...

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako vyčistiť dosku na krájanie? Tieto kuchynské triky musíš poznať!
Domácnosť

Ako vyčistiť dosku na krájanie? Tieto kuchynské triky musíš poznať!

  • 56
  • 6
  • 10.10.2019
Prečo zaradiť sušené paradajky do jedálnička? Sú nádejou pri rakovine?
Zdravie

Prečo zaradiť sušené paradajky do jedálnička? Sú nádejou pri rakovine?

  • 108
  • 4
  • 15.10.2019
Borákový olej – čo všetko dokáže? Budeš sa čudovať!
Zdravie

Borákový olej – čo všetko dokáže? Budeš sa čudovať!

  • 52
  • 1
  • 15.09.2019
TOPlist