Drobné guľaté ovocie, ktoré dokáže zaujať svojou farbou, ale aj chuťou. Čučoriedky patria medzi tie druhy ovocia, ktoré prospievajú nášmu telu. Obsahujú mimoriadne veľké množstvo karoténov, vlákniny, vitamínu C a vápnika, vďaka čomu sa ich oplatí počas sezóny konzumovať vo veľkom množstve, no i namraziť na horšie časy (teda na obdobie, kedy nie je ich sezóna). Asi 85 % ich hmotnosti tvorí voda a tiež treba podotknúť, že majú málo kalórií. Tak prečo ich nevyužiť aj v koláčiku?
Ak máte chuť na čučoriedkový koláč alebo máte ohlásenú návštevu, ktorú chcete potešiť skvelým zákuskom, tak tento cheesecake im určite ulahodí. Pusťte sa teda do jeho prípravy!
Odporúčame: Recept na cuketové muffiny: Lepšie si určite nejedla!
Na čučoriedkový cheesecake budete potrebovať:
- 150 g masla
- 2 hrnčeky ovsenej múky
- 3 lyžice medu
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
Na plnku potrebujete:
- 150 g jemného tvarohu
- 150 g ricotty
- 2 vajíčka
- 3 lyžice ovsenej múky
- 5 lyžíc medu
- čučoriedky (čerstvé alebo mrazené)
Bude ťa zaujímať
Skôr, než sa pustite do prípravy koláča, predhrejte si rúru na 180 °C. Tak a teraz sa môžete pustiť do prípravy. Ako prvé v miske zmiešame ovsenú múku, prášok do pečiva a soľ. K sypkej zmesi pridáme maslo a med. Pomocou rúk si vymiesime cesto, ktoré následne preložíme do tortovej formy vystlanej papierom. Cesto rovnomerne rozložíme a poriadne ho postláčame (pomôcť si môžete aj dnom pohára).
V ďalšej miske zmiešame tvaroh s ricottou, pridáme vajíčka, med, múku a dobre premiešame. Vytvorenú tvarohovo-ricottovú plnku vylejeme na cesto a na vrch poukladáme čučoriedky. Nimi určite šetriť nemusíte.
Pripravený čučoriedkový koláč pečieme približne 40 minút a po dopečení necháme dobre vychladnúť. Prajeme vám príjemné maškrtenie.
Pozri tiež: Recept na čučoriedkový džem: Odporúčaný všetkými skúsenými gazdinkami