Sezóna tekvice nám už pomaly končí. Veď zima už klope na dvere. Vlastne nedá sa to ani nevšimnúť, keď odvšadiaľ už na nás kričia vianočné reklamy! :)
No možno aj vy patríte k šikovným gazdinkám, ktoré si z tekvice pripravili zmrazené zásoby a tak si chutné dobroty z nej budú môcť dopriať aj počas chladných zimných mesiacov :) Či už to budú chutné tekvicové placky, alebo dobrá polievočka, na ktorú tu máme pre vás výborný recept...
Odporúčame vyskúšať: Na každý deň iné špagety
Suroviny na prípravu polievky z maslovej tekvice:
- 1 ks maslová tekvica (očistená a nakrájaná = cca 1 kg)
- 2 ks mrkva
- 2 ks cibuľa menšia
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 l zeleninového vývaru /vody
- 200 ml kokosového mlieka
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- muškátový oriešok
Počet porcií: 6 porcii
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 30 minút
Odporúčame vyskúšať: Tekvicové rizoto s parmezánom
Postup prípravy Polievky z maslovej tekvice:
1. Tekvicu si rozrežeme, vydlabeme vnútro, ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a cesnak si taktiež očistíme a cibuľu nakrájame na kocky.
2. Na oleji si speníme cibuľku a prelisovaný cesnak. Pridáme očistený a nastrúhaný čerstvý zázvor. Pridáme nakrájanú mrkvu a tekvicu a chvíľu podusíme.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Špenátové rizoto
3. Zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do zmäknutia. Zmäknutú tekvicu spolu s mrkvou rozmixujeme ponorným mixérom, aby bola polievka krásne krémová. Polievku ochutíme čiernym mletým korením, soľou, muškátovým orieškom.
4. Na záver prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie polievky, polievku premiešame a krátko necháme prejsť varom. Podľa chuti môžeme polievku ešte okoreniť a osoliť.
Odporúčame vyskúšať: Tatarák na viacero spôsobov
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk