Varíme v štýle čo dom dal

Varíme v štýle čo dom dal
  • 22.04.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 14
  • 4

Ostala vám po veľkonočných sviatkoch preplnená chladnička kadečoho? Ak je vám zbytky jedla ľúto vyhodiť, čo sa dá zamrazte, a zo zvyškov pripravte nové a možno ešte aj chutnejšie menu. Pokiaľ vám na to chýba inšpirácia, rady vám poradíme.

Quesadilla

Varíme v štýle čo dom dal

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: tortilla, kuracie mäso, šunka, syr, jarná cibuľka, olivový olej

Postup: Tortillu naplňte napríklad zvyšnou veľkonočnou šunkou, kuracím mäsom, syrom, pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, potrite trochou olivového oleja, ugrilujte a podávajte.

Plnená omeleta

Varíme v štýle čo dom dal

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: vajíčka, mlieko, soľ, čierne korenie, olej, bylinky, strúhaný syr, cibuľa a všetko čím chcete omeletu naplniť (šunka, zelenina, klobáska..)

Postup: Vajíčka rozšľahajte s trochou mlieka, strúhaným syrom, osoľte, okoreňte a pridajte bylinky. Na troche oleja pomaly z obidvoch strán upečte omeletu. Tú potom naplňte napríklad šunkou, zeleninou, či klobáskami a podávajte ešte teplé.

Falošné rezne

Varíme v štýle čo dom dal

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: mäkká saláma, dve vajíčka, strúhaný syr, cesnak, soľ, korenie, strúhanka, hladká múka, olej

Postup: Salámu narežte alebo nastrúhajte najemno, pridajte syr, vajíčka, prelisovaný cesnak a cca dve lyžice hladkej múky. Z masy vytvorte hrubšie placky, obaľte ich v trojobale a vymažte na oleji.

Zapečené zemiaky

Varíme v štýle čo dom dal

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: nové zemiaky, mäsko, cibuľka, olej, soľ

Postup: Zemiaky si predvarte, potom rozrežte na polovicu, naplňte napríklad mäsom, alebo zeleninou, osoľte, pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry vyhriatej na 180°C. Podávajte ozdobené jarnou cibuľkou.

Ako zvyknete využívať prebytočné jedlo vy?

Zdroj foto: www.tacobell.com, www.recipes.coles.com.au, www.foodrepublic.com, www.desktopwallpaperz.com,

    • Zdieľaj:
  • 14
  • 4
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 22.04.14 07:59

MZ
karma
92.00

aj ja sa snažím doma zužitkovať všetko, nemám rada ak sa plytvá jedlom a tak sa mi tiež občas stáne že nachystám večeru"čo dom dal" no a niekedy sú to úžasné jedlá :-)

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 22.04.14 08:13

IG
karma
-1.00

Super, ja taktiež sa snažím všetko spotrebovať resp. nakupujem len toľko, čo viem, že zjem. A plnené tortily robím veľmi často, na rôzne spôsoby.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 04.11.14 08:29

JK
karma
105.00

samé chutné a jednoduché recepty robievam nás je plná chalupa takže sa varí a pečie stále a snažím sa všetko čo chladnička dá využiť

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.12.15 07:41

SK
karma
113.00

kazda dobra gazdinka by mala vsetko zuzitkovat

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

ARTISTRY STUDIO™ Los Angeles: Žiarivý a opálený vzhľad ako od kalifornského slnka
Novinky

ARTISTRY STUDIO™ Los Angeles: Žiarivý a opálený vzhľad ako od kalifornského slnka

  • 63
  • 2
  • 21.04.2021
Payot NUTRICIA ROSE CANDY & ROUGE CHERRY balzamy na pery
Novinky

Payot NUTRICIA ROSE CANDY & ROUGE CHERRY balzamy na pery

  • 107
  • 6
  • 04.03.2021
DIY pleťová maska zo sedmokrások: Ktorej pleti pomôže najviac?
Akné

DIY pleťová maska zo sedmokrások: Ktorej pleti pomôže najviac?

  • 70
  • 7
  • 26.04.2021
TOPlist