VIDEO: Denný vs. nočný pleťový krém – je medzi nimi rozdiel?

VIDEO: Denný vs. nočný pleťový krém – je medzi nimi rozdiel?

Pleťové krémy predstavujú jeden z najhlavnejších produktov v základnej rutine v starostlivosti o pleť. Ak aj nepoužívame rôzne pleťové séra, boostery, ampulky či koncentráty, kvalitný a vhodne zvolený pleťový krém je prakticky nevyhnutný a nenahraditeľný. Pri výbere by sme pritom mali zohľadňovať viacero faktorov, v prvom rade svoj typ pleti

Iné krémy sú vhodné pre suchú pleť, ktorá potrebuje chrániť pred stratou vlahy a iné zase pre zmiešanú až mastnú pleť, ktoré potrebujú skrotiť nadmernú tvorbu mazu. Iný pleťový krém je vhodný pre mladučkú pleť, ktorú trápia napríklad nedokonalosti v podobe vyrážok a iný zase pre pleť s výraznejšími známkami starnutia alebo aj pigmentovými škvrnami. Pri výbere pleťového krému tiež môžeme upriamiť pozornosť na jeho zloženie a obsah konkrétnych aktívnych látok. 

Mnohí výrobcovia tiež delia pleťové krémy na denné a nočné. Je potrebné mať dva odlišné krémy, alebo ide len o marketingový ťah, ktorý má zabezpečiť, že skrátka nakúpime viac? Denné aj nočné krémy majú svoje osobitné špecifiká a nemožno ich zamieňať.

A to napríklad aj z dôvodu, že denný krém často obsahuje SPF faktor, ktorý na pleti počas noci nie je žiaduci a naopak nočný krém môže obsahovať niektoré prospešné látky, ktoré ale zvyšujú citlivosť kože na slnko a tie by mohli počas dňa spôsobiť podráždenie pokožky. Denný a nočný krém sa však môžu líšiť ešte viac. Zistite viac o ich rozdieloch v našom videu!

Odhaľ rozdiely medzi denným a nočným krémom:

- Anketa

POUŽÍVAŠ JEDEN KRÉM NA TVÁR ALEBO DENNÝ AJ NOČNÝ PLEŤOVÝ KRÉM?

Odpovedali 4 ľudia  

Používam len jeden univerzálny krém na pleť ráno aj večer.
0%
Mám samostatne denný aj nočný pleťový krém.
100%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 17.08.23 21:41

karma
-1.00

Roky používam denný a nočný krém ďakujem za skvelý článok

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní