Inšpirácie na januárové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Inšpirácie na januárové knižné novinky z vydavateľstva GRADA

Aké novoročné predsavzatie ste si dali vy? Mnohí na začiatku nového roka uvažujú o tom, že zhodia prebytočné kilogramy, začnú viac cvičiť alebo sa začnú zdravšie stravovať. Ďalší si povedia, že dajú stopku alkoholu alebo cigaretám. Niektorí si zaumienia, že je čas sa poriadne pustiť do učenia cudzích jazykov alebo zdokonaľovania sa v iných zručnostiach. 

No a mnohí si tiež povedia, že tento rok začnú čítať viac kníh. Knihy sú skvelou voľbou, ako tráviť svoj voľný čas. Sú relaxom, ale aj zábavou a rovnako nás vedia vzdelávať a rozširovať naše obzory. 

Ak ste si povedali, že budete tento rok čítať viac kníh, alebo už patríte k zarytým knihomoľom, isto sa vám zídu tipy na zaujímavé knižné novinky. Pozrite sa s nami na januárové novinky vydavateľstva Grada. Každý si príde na svoje!

Odporúčame:  Pozitívne afirmácie na každý deň, aby ste vstúpili do roku 2024 radostne

Elizabeth Barféty - Baletky: Takmer dokonalé

Veselá baletná partička prichádza s ďalším dobrodružstvom 

Constance je pre všetkých svojich priateľov vzorom dokonalosti a serióznosti. A hoci o tom veľmi nehovorí, nikdy si nedovoľuje robiť chyby. Keď dostane dôležitú úlohu v školskom predstavení, začne na seba vyvíjať neprimeraný tlak.

A, samozrejme, v deň predstavenia sa stane to najhoršie: dostane nekontrolovateľný záchvat úzkosti, ktorý ju prinúti opustiť pódium! V tej chvíli má pocit, že sa jej zrútili všetky jej sny. Dokáže prekonať toto zlyhanie? Bude sa ešte vedieť otvoriť druhým, ako aj vlastným emóciám? A čo jej pomôže znova získať radosť z tanca? 

Vyskúšaj:  Citlivá pleť – ako sa o ňu správne starať, aby nás trápila čo najmenej?

Elizabeth Barféty - Baletky: Takmer dokonalé

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Paris Hilton - Paris Hilton

Popkultúrny fenomén. Jedno meno. Milión významov. 

Toto nie sú obyčajné zábavné memoáre o móde a hollywoodskom životnom štýle. 

Je to šokojúce a temné.  

V ére poznačenej príchodom rozmachu internetu a prvých blogoch o celebritách, vo svete absurdných očakávaní v čase, keď boli mladé ženy bezdôvodne ponižované v médiách, sa Paris naučila používať svoju osobnú značku na dosiahnutie obchodného úspechu. V knihe nás Paris zavedie do privilegovaného detstva, ktoré zažila cez optiku nediagnostikovaného ADHD.

Jej rebélia v tínedžerskom veku doviedla Parisiných rodičov k rozhodnutiu dať dcéru uniesť a uväzniť do súkromného ústavu pre problémovú mládež. Trpela tam verbálnym, fyzickým a sexuálnym zneužívaním takmer dva roky. Uprostred pekla si Paris vytvorila krásny vnútorný svet, kde sa k nej škaredosť okolia nedostala. Keď ju konečne prepustili, už neverila nikomu okrem seba a svoj fantazijný svet premenila na miliardovú realitu.  

Kniha podáva správu o jej riskantnej ceste mužskou tyraniou pred érou #MeToo s tou správnou dávkou drzosti a sleduje vývoj kultúry celebrít až po súčasnosť. Prežívame chvíle, ktoré si všetci pamätáme a stretávame sa s mnohými známymi menami ako sú Britney Spears alebo Kim Kardashian. Čo je však dôležitejšie, ukazuje nám jej cestu k vnútornému pokoju a zároveň nás povzbudzuje, aby sme sa nesnažili vždy niekam zapadnúť, ale vybrali si vždy vlastnú cestu. 

Paris Hilton

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Elizabeth Briggs - Trináste znamenie

Erotikou nabitá vlčia romantika 

Vo vzrušujúcom fantasy príbehu sa Ayla odjakživa cíti ako vyvrheľ. Jej matka bola človek, takže Ayla nikdy nebola uznaná za právoplatného člena svorky znamenia Raka. Každý deň bola nútená znášať bitky a šikanu. Veľké nádeje však vkladá do zhromaždenia všetkých svoriek, kde konečne získa nielen schopnosť premeniť sa na vlka, ale bude jej taktiež pridelený osudový druh, partner vyvolený Slnečnými čarodejnicami.

Získanie vlčej podoby a partnera považuje za jedinú šancu zmeniť svoj život. Odhalenie jej osudového muža však všetkých šokuje, pretože je to budúci alfa zo svorky Leva – jej najväčší nepriateľ. Tesne predtým, ako alfa Levov vyvraždí jej rodinu, ju pred všetkými nehanebne odmietne. Ayle sa podarí utiecť, ale potom ju unesie oveľa väčšia hrozba: alfa záhadnej stratenej svorky. Naplní sa konečne jej sen o lepšom živote? Alebo bude musieť čeliť ešte horším výzvam? 

Elizabeth Briggs - Trináste znamenie

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Yrsa Sigurdardóttir - Niet úniku

Mrazivá vražda v islandskej divočine a stopy zaviate snehom.

Keď sa Karl vyberie na statok svojich známych, pretože sa mu už niekoľko dní neozývajú, ešte netuší, aká hrôza ho v ich vile čaká. Idylická islandská príroda ostro kontrastuje so strašným, nevysvetliteľným zločinom. Vyšetrovatelia Týr, Karolína a patologička Idunn sa snažia rozpliesť komplikovaný príbeh domácnosti, ktorá sa stala miestom hrozivej tragédie.  

Sóldís sa teší na svoju novú prácu na statku, ďaleko od ruchu mesta a svojho agresívneho bývalého priateľa. Potrebuje čas pre seba, aby sa rozhodla, kam bude smerovať jej nový život a dokončila diplomovú prácu. Ani netuší, že sa práve priplietla do siete šialenca. Do siete, z ktorej niet úniku. 

Pozri aj: Jablkový koláč so slaným karamelom podľa Adriany Polákovej

Yrsa Sigurdardóttir - Niet úniku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Susan Rogersová a Ogi Ogas - Milovaná hudba

Čo o vás vypovedá muzika, ktorú milujete 

Prečo sa tak bezhlavo dokážeme zamilovať do hudby?  

Susan Rogersová odhaľuje tajomstvá toho, prečo nás obľúbené piesne dojímajú a napĺňajú radosťou. Zároveň je to aj príbeh hudobnej priekopníčky, ktorá začínala ako zvuková technička v Los Angeles a vypracovala sa na vedúcu inžinierku svetoznámej skladby Purple Rain od Princea, a ako jedna z najúspešnejších producentiek všetkých čias vytvorila ďalšie svetoznáme hity. Poukazuje aj na to, že každý môže byť muzikálny, a to jednoducho tým, že je aktívnym a vášnivým poslucháčom.  

Autorka taktiež skúma vedecké poznatky o hudbe a mozgu a zároveň nás zavedie do zákulisia výroby nahrávok, pričom svojím zasväteným sluchom osvetľuje hudbu Princea, Franka Sinatru, Kanyeho Westa, Lany Del Rey a mnohých ďalších svetoznámych umelcov. Rozpráva o skladbách, ktoré zmenili jej život a dáva ich do kontrastu s tými, ktoré oslovili jej spoluautora a študentov. Jej hravý rozprávačský štýl osvieži vaše hudobné playlisty, prehĺbi vzťah k obľúbeným interpretom a ozvláštni spôsob počúvania hudby. 

Odporúčame: Toto je 7 jednoduchých zmien v starostlivosti o vlasy, ktoré prinesú výsledky

Susan Rogersová a Ogi Ogas - Milovaná hudba

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní