Tretia séria Pečie celé Slovensko sa blíži. Konečne poznáme finalistov!

Tretia séria Pečie celé Slovensko sa blíži. Konečne poznáme finalistov!

Tretia séria divácky mimoriadne obľúbenej šou RTVS odštartuje na Jednotke už 1. októbra o 20.30 h. Počas jedenástich týždňov predstaví cukrárske a pekárske umenie opäť 12 amatérskych pekárok a pekárov. Kto sa tento rok prebojoval do súťaže Pečie celé Slovensko a aké úlohy čakajú súťažiacich? RTVS dnes odhalila dvanástku finalistov tretej série.

Poznáme finálovú dvanástku

Už o necelé dva týždne vypukne na Slovensku opäť pekársky a cukrársky ošiaľ. Na obrazovky Jednotky mieri tretia séria šou Pečie celé Slovensko, ktorú si zamilovali státisíce divákov a netrpezlivo čakajú na nové cukrárske výzvy, ktoré čakajú tucet súťažiacich. Divákom sa opäť prihovorí stabilná dvojica moderátorov Juraj Bača a Milan Zimnýkoval a výrobky súťažiacich budú aj v tretej sérii hodnotiť šarmantné porotkyne Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová.

Samozrejme o titul majstra pekára bude opäť súťažiť tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska. Tí predvedú svoj pekársky a cukrársky talent v nádhernom prostredí Theresia Chateau v Bernolákove. Aj v tretej sérii prešli adepti na finálovú dvanástku náročným kastingom a svoje miesto v súťaži si museli tvrdo vybojovať. Na základe webových dotazníkov vybrali tvorcovia projektu širší výber uchádzačov, ktorí počas niekoľkých týždňov absolvovali osobné pohovory s ukážkou ich pekárskych a cukrárskych výrobkov, ktoré porota ochutnávala.

Tí najlepší postúpili na kamerové skúšky. Počas nich si desiatky súťažiacich vyskúšali simulované pečenie jednej súťažnej výzvy za prítomnosti kamier, porotkýň a moderátorov. „Prihlásilo sa okolo 250 talentovaných amatérskych pekárov a pekárok a 120 sme pozvali na osobný pohovor. Bolo to veľmi príjemných takmer 10 dní v Bratislave. Niektorí doniesli fantastické výrobky a bolo príjemné sledovať, že vedia prečo tam idú a čo chcú dosiahnuť. Bolo veľmi náročné vyskladať finálovú dvanástku,“ priznala Jožka.

„Každý rok ma súťažiaci prekvapujú. Slováci sú na jednej strane konzervatívni a na druhej veľmi kreatívni. Mne sa veľmi páčilo, keď priniesli niečo, čo som nepoznala, z ich kultúrneho dedičstva. Niečo z ich kraja, regiónu,“ dodáva Petra. Do finále sa tak prebojoval výber najlepších z najlepších a diváci sa majú rozhodne na čo tešiť. A kto sú 12 finalisti šou Pečie celé Slovensko?

Pozri aj: ​Jedlá kytica z brownies a lineckých koláčikov z Pečie celé Slovensko

Patrik Kolár

Zdroj: RTVS

Patrik Kolár (30 rokov)

Vždy veselý Patrik, ktorý momentálne žije v Prahe, je fanúšikom šou Pečie celé Slovensko od prvej série. Sympatického mzdára k pečeniu priviedla jeho sesternica a je to záľuba, ktorej sa chce určite venovať aj do budúcna.

Do súťaže sa Paťo prihlásil preto, že miluje zábavu, nebojí sa nových výziev, rád sa učí nové veci a predovšetkým pečie zo srdca. Jeho snom je otvoriť si vlastné bistro, kde bude ponúkať svoje koláčiky, pripravovať výborné slané raňajky, servírovať skvelú kávu a prosecco, a to všetko v priestore plnom umeleckých diel rôznych autorov.

Klára Fazekašová

Zdroj: RTVS

Klára Fazekašová (65 rokov)

Energická Klára z Rimavskej Soboty je najstaršou súťažiacou v tretej sérii šou Pečie celé Slovensko, ale svojim elánom predčí aj mladších súperov. Ukecaná dôchodkyňa s milým maďarským prízvukom má troch synov, z toho dvojčatá sú vyštudovaní kuchári, aj keď sa tejto profesii nevenujú.

Aktívne sa pečeniu venuje 15 rokov a všetko sa naučila sama. Jej ďalšou veľkou záľubou je sudoku, rada číta a vyšíva. Do súťaže sa prihlásila preto, že rada skúša nové veci. Kláriným snom je mať malý bufet, kde by predávala pagáče a buchty s domácim slivkovým lekvárom.

Pozri aj: ​Čokoládové tartaletky s ovocím z Pečie celé Slovensko

Adam Baláž

Zdroj: RTVS

Adam Baláž (17 rokov)

Adam pochádza z Ľubice a je najmladším súťažiacim tretej série Pečie celé Slovensko. Šikovný mladý muž sa okrem pečenia venuje hre na organ v kostole, experimentálnemu divadlu a ako dobrovoľník sa venuje aj práci s deťmi. 

Pečeniu sa venuje od 12-ich rokov a do súťaže sa prihlásil, aby ukázal chalanom, že cukrárstvo nie je len ženská doména. K jeho sladkej záľube ho priviedla mama a následne sa začal zdokonaľovať sám. V budúcnosti by chcel mať rodinný podnik – cukrársku výrobu s príjemnou rodinnou atmosférou a kvalitnými výrobkami.

Lucia Cimlová

Zdroj: RTVS

Lucia Cimlová (41 rokov)

Milá a zhovorčivá Luci z Nitry venuje všetok svoj čas najmä svojmu synovi, ale stále jej ostáva priestor aj na jej najväčšiu záľubu – pečenie. Tomu sa intenzívne venuje približne rok a pol, ale za tento čas zistila, že ide o skutočne náročnú prácu, či už ide o čas, prax alebo vedomosti.

Svoje pekárske zručnosti si cibrí sama a inšpirácie a cenné rady nachádza na internete, ale aj v časopisoch. Verí, že aj účasť v šou Pečie celé Slovensko jej pomôže napredovať a zároveň ukázať celému Slovensku jej kreativitu. Jej snom je mať vlastnú cukráreň.

Odporúčame: ​Slávnostné éclairs s malinovým pyré z Pečie celé Slovensko

Veronika Ondová

Zdroj: RTVS

Veronika Ondová (33 rokov)

Sympatická športovkyňa Veronika vyrástla v Košiciach má rada turistiku, cestovanie a samozrejme pečenie. Vysokoškolská pedagogička sa pečeniu venuje 5 rokov a svoju účasť v šou Pečie celé Slovensko zvažovala už v minulom roku, ale odhodlala sa až v tretej sérii.

Veľkú oporu má vo svojom manželovi, s ktorým cestujú a spoločne objavujú nové chute v rôznych kútoch sveta. V pečení je samouk a jej inšpiráciou sú videá na internete. Sníva o tom, že si raz otvorí malú cukráreň s francúzskymi dezertami.

Katarína Marčeková

Zdroj: RTVS

Katarína Marčeková (34 rokov)

Usmievavá Katka z Trenčína je mamičkou 2- ročného synčeka a do šou sa prihlásila ako veľká fanúšička tohto programu, ktorá sleduje aj zahraničné verzie. Teší sa na stretnutie s porotkyňami a na ich cenné rady. Katka je učiteľkou v materskej škole, ale momentálne sa na materskej dovolenke venuje najmä synovi a pečeniu.

K tomu ju priviedla jej mamina a babička, ale jej láska k pečeniu prepukla až keď sa udomácnila vo svojej vlastnej kuchyni pred 7 rokmi. Veľmi túži venovať sa pečeniu profesionálne a otvoriť si malú cukrársku dielňu.

Odporúčame: ​Kokosovo-ananásové cupcakes príšerky z Pečie celé Slovensko

Danica Chovančeková

Zdroj: RTVS

Danica Chovančeková (32 rokov)

Poľovníčka Danka pochádza z Čiernej Lehoty. Momentálne je na materskej dovolenke a naplno sa venuje svojim dvom synom. Do šou Pečie celé Slovensko sa prihlásila, lebo rada objavuje nové príležitosti a účasť v tejto súťaži je obrovskou výzvou pre každého pekára a cukrára.

Lásku k pečeniu objavila už v detstve, ale intenzívnejšie sa mu venuje približne rok. Základy získala od svojej maminy a starej mamy. Okrem pečenia sa venuje aj svojej záhrade, ktorej plody často nájdete aj v jej dezertoch. V budúcnosti by rada mala svoju cukráreň s pekárňou.

Tímea Strnálová

Zdroj: RTVS

Tímea Strnálová (25 rokov)

Čerstvá absolventka Univerzity v Prešove Tímea pochádza z Levoče a počas štúdia so športovým zameraním žila pol roka aj v Kanade. Pečenie je jej veľkým hobby a verí, že šou Pečie celé Slovensko jej pomôže posunúť sa v tomto smere na vyššiu úroveň a získa nové skúsenosti.

V kuchyni sa zvŕta už od svojich 11 rokov, pred 2 rokmi objavila záľubu aj v kváskovaní a pred rokom v príprave makróniek. Jej športové vzdelanie sa s láskou k pečeniu kombinuje vo využívaní zdravších alternatív niektorých surovín a inšpiráciu zbiera najmä na internete.

Odporúčame: ​Mangová penová torta z Pečie celé Slovensko

Michaela Sviteková

Zdroj: RTVS

Michaela Sviteková (43 rokov)

Sympatická Miška pochádza z Lučenca a pracuje ako vodička autobusu. Rada skúša nové výzvy a verí, že jej vytrvalosť, aj v prípade, keď sa niečo na prvýkrát nepodarí, jej pomôže v súťaži. Pečeniu sa začala venovať pred 8 rokmi a po menšej prestávke sa k sladkému koníčku znovu vrátila.

Miška sa okrem pečenia rada venuje aj turistike a bicyklovaniu spolu so svojou dcérkou a dvoma psíkmi husky. Jej pekárskou ambíciou je mať vlastnú cukráreň, kde by mohla prezentovať to, čo ju baví a napĺňa – sladké dobroty od výmyslu sveta.

Miroslava Makajiová

Zdroj: RTVS

Miroslava Makajiová (30 rokov)

Vždy veselá Mirka žije v Šebastovciach pri Košiciach a pracuje ako učiteľka. Ukecaná a temperamentná východniarka sa okrem pečenia intenzívne venuje aj športu ako kondičná trénerka a venuje sa atletike. Súťaživú telocvikárku do šou pečie celé Slovensko prihlásila jej kamarátka.

Mirka sa pečeniu venuje zhruba 4 roky a k tejto záľube ju priviedli jej mamina a stará mama. Je samouk a pečie každý víkend. Chcela by sa pečení vzdelávať aj naďalej, absolvovať kurzy modelovania a práce s airbrushom a jej cukrárskym idolom je Andy Štech s jeho zdravými receptami.

Odporúčame: ​Palacinková torta s mascarpone a slaným karamelom z Pečie celé Slovensko

Tomáš Kompaník

Zdroj: RTVS

Tomáš Kompaník (35 rokov)

Talentovaný grafický dizajnér Tomáš žije v Bratislave a jeho najväčšou láskou je jeho práca, ktorú prenáša aj do svojich cukrárskych výrobkov. Je držiteľom svetového dizajnérskeho ocenenia Red Dot Design Awards s titulom Best of the Best ako prvý Slovák za svoju knihu AHA o slovenských ľudových výšivkách.

Na konte má aj detskú knihu inšpirovanú jeho vlastným psíkom Jašom. Pečeniu sa venuje asi 2 roky a síce základy mu dala mama, je prevažne samouk. Do šou Pečie celé Slovensko sa prihlásil, lebo sa rád neustále učí a skúša nové veci. V budúcnosti by chcel absolvovať cukrárske kurzy vo Francúzsku.

Michaela Novotná Macejáková

Zdroj: RTVS

Michaela Novotná Macejáková (32 rokov)

Sympatická východniarka Michaela pochádza zo Spišskej Novej Vsi a všetci ju volajú Mišindel. Študovala výtvarníctvo a umenie je jej veľkou záľubou. V jej rodine majú veľkú pekársku históriu a venujú sa mu všetky ženy, ktoré sa navzájom inšpirujú.

Účasť v šou pečie celé Slovensko je jej splneným snom a svoje umelecké nadanie chce prostredníctvom dezertov ukázať celému Slovensku. Veselá Mišindel by si v budúcnosti rada otvorila vlastnú cukrársku výrobňu a chcela by absolvovať aj odbornú stáž v zahraničí.

Zdroj TS a foto: RTVS


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Konečná 21.09.23 11:05

KK
karma
105.00

Už sa teším :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní