Ako vybalansovať worklife? Vyskúšajte tieto pomôcky pre efektívnejší výsledok

Ako vybalansovať worklife? Vyskúšajte tieto pomôcky pre efektívnejší výsledok

Nachádzame sa v dobe, kedy si väčšina z nás môže povedať, že práci obetujeme takmer všetko. Samozrejme, za dobrým úmyslom, ktorým je dosahovanie lepších výsledkov, lepšieho postavenia, lepšieho platu. Nie je nič zlé na tom, byť ambiciózny. No problém prichádza vtedy, keď sa ambicióznosť mení na workoholizmus. A to sa časom prejaví na vašom zdraví, či už tom psychickom alebo fyzickom.

Na druhej strane, nachádzame sa tiež v dobe, kedy máme dostupných hneď niekoľko spôsobov, ako efektívne vybalansovať pracovný život. Napríklad jogou. Môže sa zdať, že v dnešnej dobe je joga odpoveď takmer na všetko. Si unavený? Rob jogu. Si nervózny? Rob jogu. Máš problémy s chrbticou? Rob jogu. A rovnako tak sa dá povedať – si prepracovaný? Rob jogu.

No nie je to len joge ako takej. Nemusíte predvádzať krkolomné asány a pozície niekoľko hodín denne. Skúste to trochu inak.  Zaobstarajte si pomôcky, vďaka ktorým si jogu užijete inak, ako ste zvyknutý. Na slovenský trh dorazila česká značka Karma Passion, ktorá má vo svojom potfóliu práve tie pomôcky, ktoré oceníte každý deň.

My sme pre vás vybrali zopár kúskov, z ktorých niektoré využijete aj keď práve nejogujete.

jogamatka

Zdroj: karmapassion.com

Na podložke záleží

Základom je urobiť si to čo najpohodlnejšie. Takže sa sústreďte na tú najzákladnejšiu vec pri praktizovaní jogy – na podložku. Tvrdenie, že čím hrubšia je, tým sa vám pohodlnejšie cvičiť bude, je nezmysel. Záleží skôr na kvalite materiálu. Napríklad taký prírodný kaučuk. 3,5 mm podložka na jógu práve z tohto materiálu v kombinácii s nasiakavým uterákom z mikrovlákien sa stane vaši najpohodlnejším spojencom.

Vnímajte čuchom

Čo vás dokáže uvoľniť. Pričom môžete vypnúť hlavu natoľko, že zrazu všetky pracovné starosti budú nepodstatné? Možno práve ajurvédske vonné spreje, ktoré uvoľnia vaše zmysly natoľko, že vám k relaxáciu postačí aj 10 minút ležania na podložke. Môžete ich aplikovať na podložku pred jogou, nastriekať na vankúš pred spaním alebo kdekoľvek sa budete nachádzať a budete chcieť aspoň na chvíľu „vypnúť“. Tieto spreje sú vyrábané zo zmesi esenciálnych olejov a z ručne vyrábaných, vodou očistených kryštálov.

podložka na cvičenie jogy

Zdroj: karmapassion.com

Meditácia

Ak sa vám nechce cvičiť, nemusíte. Obyčajná, domáca, pár minútová meditácia vám rovnako môže pomôcť. Alebo si zameditujte po joge. Aby ste si spríjemnili aj túto činnosť, môžete siahnuť po meditačnom vankúši. Okrem toho, že je pohodlný, je aj veľmi vkusný, takže je to v podstate nákup 2v1 – efektívny a estetický.

Dôležité je nastavenie

Nič z týchto vecí vám však nepomôže, ak si to predovšetkým sami nenastavíte v hlave. Musíte si uvedomiť, že všetkého veľa škodí. Takže si stanovte jasné ciele a body, ktoré jednoducho budete dodržiavať. Napríklad:

  1. Každý deň si na 15 minút sadnem na podložku alebo na meditačný vankúš
  2. Vytvorím si playlist, ktorý má vnútorne upokojuje a robí šťastným
  3. Denne úlohy si každé ráno spíšem na papier a nebudem k nim pridávať vec navyše
  4. Vždy keď pôjde na mňa úzkosť, pokúsim sa ju zahnať napríklad relaxačným sprejom
  5. Po každých 2 hodinách za počítačom sa postavím a urobím 5minútovú prechádzku

Spočiatku sa vám to môže zdať ako smiešne, ale vo výsledku vždy záleží len na drobných veciach, ktoré majú veľký efekt.

Neprehliadni: Mávaš problémy s ranným vstávaním? Tento ranný rituál ti zmení život!

1 z 11

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní