TEST: IPL epilátor s tromi druhmi lámp TrueLife BELLE IPL E5

TEST: IPL epilátor s tromi druhmi lámp TrueLife BELLE IPL E5

Aké spôsoby odstraňovania chĺpkov na tele používate najčastejšie vy? V súčasnej dobe je možností skutočne mnoho, a tak si každá žena môže vybrať to, čo jej najviac vyhovuje, prípadne aj viacero metód kombinovať. Čo sa rôznych metód odstraňovania chĺpkov týka, vždy sa spájajú s istými výhodami aj nevýhodami, ktoré je potrebné zvážiť. Pravdepodobne najčastejšie používanou metódou je holenie jednorazovými žiletkami či holiacim strojčekom. 

Táto metóda je lacná, bezbolestná, rýchla, no nemá dlhodobejší efekt. Potom sú tu napríklad depilačné krémy, ktoré prinášajú trošku dlhý účinok, no môžu pôsobiť napríklad dráždivo. Dostávame sa k epiláčným strojčekom či voskovým pásikom alebo cukrovej paste, ktoré zbavujú chĺpky už na oveľa dlhší čas, no zároveň sú tieto metódy bolestivejšie a spravidla finančne nákladnejšie. 

Dnes však ženy často volia aj metódy na trvalé odstránenie ochlpenia, ako je fotoepilácia, pri ktorej sú chĺpky úplne zničené svetlom a ich opätovný rast je obmedzený. Do tejto kategórie spadá epilácia laserom aj takzvaným IPL svetlom. 

V recenzii sa bližšie pozrieme na odstraňovanie chĺpkom konkrétne IPL epilátorom. V redakcii sme si vyskúšali epilátor TrueLife BELLE IPL E5. Poďte sa pozrieť na to, ako sa s týmto prístrojom pracuje v domácom prostredí a aké sú výsledky po dlhých týždňoch testovania. 

Pozri aj: ​Prečo sa postupom veku začínajú objavovať fúziky u žien? Tabu, o ktorom sa nehovorí!

IPL epilácia

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

TrueLife BELLE IPL E5 epilátor – ako funguje?

Epilátor TrueLife BELLE IPL E5 pracuje s technológiou TrueIPL®, vďaka ktorej účinne zbavuje nežiaducich chĺpkov, a to s viditeľnými výsledkami už po 4 týždňoch používania. Záblesky intenzívneho pulzného svetla (IPL), vysielajúce epilátorom pod povrch pokožky, zasahujú melanín vo folikule chĺpka a prerušia jeho rastový cyklus.

Tieto svetelné impulzy vydávajú teplo, ktoré zahrieva vlasovú cibuľku a ničí ju. To vedie k vypadávaniu chĺpkov. Vďaka technológii SensCool® je ošetrenie bezbolestné a šetrné, a to aj pri používaní na citlivej pokožke. Po záblesku je pokožka totižto ihneď schladená a upokojená. 

Používanie prístroja je aj bezpečné – vďaka senzoru na ochranu očí prístroj nevysiela záblesk v prípade, ak je namierený do priestoru, impulz je vyslaný len pri priamom kontakte prístroja a pokožky. Prístrojom je možné ošetrovať v domácom prostredí prakticky všetky telesné partie, vrátane nôh, oblasti bikín, podpazušia a tváre, chrbta aj brucha a hrude. 

Pri používaní epilátora TrueLife BELLE IPL E5 je možné voliť z dvoch režimov – manuálneho a automatického. Pri manuálnom režime sú záblesky vysielané jednotlivo pri stlačení tlačidla, čo je vhodné pri ošetrovaní malých oblastí na tele. Pri automatickom režime sú impulzy pri nepretržitom kontakte s pokožkou vysielané automaticky každú sekundu, vďaka čomu sa jednoduchšie a rýchlejšie epilujú väčšie partie, napríklad nohy. 

IPL epilátor

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Prístroj 3v1 – na chĺpky, akné a omladenie pokožky

IPL prístroj TrueLife BELLE IPL E5 je zameraný nielen na dlhodobé odstránenie nežiaducich chĺpkov zo želaných partií. V balení sa nachádzajú 3 hlavice, resp. 3 druhy lámp, ktoré sú určené na iné použitie. Prvá HR lampa slúži na spomínané odstraňovanie chĺpkov.

Súčasťou balenia je následne aj AC lampa, ktorá je zameraná na boj s akné a vyrážkami. Podporuje čistú pleť, ktorá je hebká na dotyk. Tretím nadstavcom je SR lampa, ktorá slúži na omladenie pokožky. 

lampy IPL prístroja

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ďalšie parametre IPL epilátora TrueLife BELLE IPL E5

  • Prístroj je vybavený dotykovým LCD displejom, na ktorom je možné sledovať stupeň intenzity svetla a voliť rôzne nastavenia pri používaní (napr. zapnúť automatický režim). 
  • Prístroj ponúka 5 intenzít svetla, pričom na dotykovom displeji je možné zvoliť si požadovanú úroveň s ohľadom na typ pokožky. 
  • Pri používaní epilátora technológia SensCool® stráži aj teplotu samotného prístroja a v prípade prekročenia hranice 60 °C sa epilátor vypne. Vďaka tomu nedôjde k nechcenému prehriatiu prístroja. 
  • Tento IPL prístroj dokáže vydať až 600 000 zábleskov, vďaka čomu poskytuje 15 až 20 rokov prevádzky.

Odporúčame: ​Toto sú TOP potraviny na budovanie svalovej hmoty – 13 potravín, ktoré nesmú chýbať v jedálničku

odstraňovanie chĺpkov s IPL

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Testovanie epilátora TrueLife BELLE IPL E5

Na začiatku recenzie môžem pre všeobecnú predstavu spomenúť, že moja pokožka je, povedzme, svetlohnedá, nepatrím k ženám s veľmi svetlou alebo až porcelánovou pleťou. Povedala by som, že som fototyp 3. Moje vlasy sú stredne hnedé, čo znamená, že mám aj hnedé chĺpky. Takáto kombinácia je vhodná na epiláciu práve pomocou IPL prístroja. 

Pre takýto prístroj je totiž úplne ideálne, aby bola pleť čo najsvetlejšia a chĺpky čo najtmavšie. V prípade prístroja TrueLife BELLE IPL E5 výrobca uvádza možnosť použitia na pokožke s fototypmi I – V. Pre najtmavšie typy pleti nie je prístroj určený, ako ani pre šedivé alebo veľmi svetlé chĺpky, ktoré IPL impulzy kvôli nedostatku melanínu v chĺpkoch v podstate nedokážu zničiť. 

Ja som mala vždy tmavšie chĺpky, ktoré rástli, povedzme, nie práve v najmenšom množstve a navyše aj dosť rýchlo. Preto som aj dávnejšie v minulosti už vyskúšala IPL epiláciu pomocou domáceho prístroja a bola som veľmi spokojná s výsledkami. Z tohto dôvodu som bola nadšená možnosťou testovať tento IPL epilátor, zbaviť sa ďalších nežiaducich chĺpkov a zároveň zistiť, ako sa mi s týmto prístrojom pracuje a či ho môžem odporučiť. 

S prístrojom som podnikla 12 týždňový plán (podľa odporúčania výrobcu s cieľom výrazne znížiť rast chĺpkov v ošetrovanej oblasti), ktorý som ukončila tesne na začiatku leta, čo je ideálne, pretože vo všeobecnosti sa neodporúča pokožku priamo po ošetrení vystavovať ostrým slnečným lúčom. Po tejto počiatočnej fáze používania nasleduje udržiavacia fáza, ktorá zahŕňa epilovanie každých 4 až 8 týždňov s cieľom uchovať dosiahnuté výsledky a udržiavať si hladkú pleť počas dlhých mesiacov. 

recenzia na IPL epilátor

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa mi s týmto IPL prístrojom pracovalo?

Než sa vrhnem na hodnotenie práce s prístrojom a výsledkov niekoľkomesačného používania, prejdime si pár základných informácií. Ako som uviedla vyššie, prístroj prichádza s tromi hlavicami pre rôzne použitie, okrem toho sú v balení ochranné okuliare, ktoré sa pri používaní prístroja odporúča používať, ako aj návod na použitie.

Ako človek, ktorý nerád študuje návody na použitie, musím oceniť, že návod k prístroju je prehľadný a krátky. Všetko dôležité o prístroji nájdete popísané na pár stranách – bezpečnostné zásady používania, kontraindikácie (v ktorých prípadoch nie je vhodné prístroj používať), postupy používania prístroja (ako ošetrovať chĺpky aj manipulovať s dotykovým displejom), údržbu prístroja, možné problémy s prístrojom a ďalšie. 

Do používania IPL epilátora som sa tak mohla pustiť po krátkej chvíli, ktorú som strávila študovaním návodu. Čo ma prekvapilo, je veľkosť prístroja. Hlavica má zahnutý tvar a má cca do 30 cm, pričom nie je najľahšia. Ukladá sa do priloženého podstavca, s ktorým je prepojená káblom a ktorý je zapojený do zásuvky. Pred prvým použitím je potrebné do prístroja zastrčiť vybranú lampu.

Ovládanie prístroja je úplne jednoduché – obsahuje dotykové tlačidlo na zapnutie/vypnutie prístroja, na zvýšenie/zníženie úrovne intenzity svetla (ktorým sa dá podržaním po dobu 3 sekúnd zapnúť/vypnúť automatický režim) a zapnutie chladiaceho režimu. Na displeji je ešte zobrazený počet zábleskov a je tam aj varovanie pred prehriatím. Okrem toho je na prístroji ešte jedno klasické tlačidlo pre vyslanie záblesku. 

Ako som spomenula, prístroj sa mi zdal pomerne ťažký, preto som sa bála, že epilovanie pokožky, a to najmä väčších partií, nebude úplne pohodlné. Avšak, vďaka automatickému režimu, ktorý som si pri epilovaní nôh vždy spustila, bola procedúra veľmi rýchla. Prístrojom som si počas dvanástich týždňov ošetrovala celé nohy, vrátane bikinovej oblasti a ešte podpazušie, na ktoré som nikdy predtým IPL prístroj ešte nepoužila. 

Oceňujem teda rýchlu a jednoduchú manipuláciu s prístrojom. Čo sa týka toho, či vydávanie zábleskov bolí alebo nebolí, môžem povedať, že o bolesti sa nedá úplne hovoriť, hoci v niektorých prípadoch môžu byť počas epilovania pociťované aj nepríjemné pocity. U mňa to bolo hlavne v citlivej bikinovej oblasti. Avšak, ak vyslaný záblesk vyvoláva nepríjemný pocit, je potrebné znížiť intenzitu svetla. Vo všeobecnosti sa odporúča pre najlepší účinok používať čo najvyššiu možnú intenzitu svetla, ktorá je nám príjemná. 

používanie IPL epilátora

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Výsledky 12-týždňového používania TrueLife BELLE IPL E5

Presuňme sa k výsledkom testovania tohto IPL prístroja. Ako som už spomenula, podstúpila som celú počiatočnú fázu epilácie s dĺžkou 12 týždňov a momentálne som v udržiavacej fáze, počas ktorej epiláciu opakujem raz za jeden alebo dva mesiace. 

Čo sa výsledkov týka, nebudem zbytočne chodiť okolo horúcej kaše a rovno napíšem, že prístroj je veľmi účinný. Výrobca, takpovediac, sľubuje výrazné zníženie rastu chĺpkov a presne to prístroj aj splnil. To, že na pokožke sa začínajú objavovať miesta bez chĺpkov a chĺpky rastú pomalšie, som spozorovala po pár týždňoch. 

S odstupom času môžem povedať, že prístroj ma zbavil, povedzme, asi okolo 70 % chĺpkov na nohách – lýtka a oblasť okolo členkov, ako aj predná strana stehien sú takmer bez chĺpkov. Viac chĺpkov zostalo hlavne okolo kolena a vpredu okolo holennej kosti a nejaké zozadu stehien. Avšak, tieto chĺpky rastú pomalšie a hlavne sú omnoho jemnejšie. Bikinová oblasť je tiež zbavená chĺpkov vo výraznej miere a čo sa podpazušia týka, tu pozorujem asi 50 % vymiznutie chĺpkov. 

Musím povedať, že s výsledkami som veľmi spokojná. Je potrebné zmieniť, že na výsledok môže mať vplyv aj to, ako poctivo chĺpky nasvecujete a či záblesky vysielate na pokožke tesne vedľa seba tak, aby bol zachytený každý chĺpok. Ja som niekedy možno robila väčšie rozostupy, čo malo vplyv na to, že niektoré chĺpky zachytené neboli. 

Odporúčame: ​TOP tip na použitie liečivého rakytníka – fermentovaný rakytník v mede

intenzívne pulzné svetlo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam epilátor TrueLife BELLE IPL E5?

Testovaný IPL epilátor ma nesklamal. Po niekoľkomesačnom používaní môžem menovať nasledujúce benefity (z môjho pohľadu):

  • epilátor prináša viditeľné výsledky – chĺpky sú vo významnej miere eliminované, ostatné rastú pomalšie a sú jemnejšie,
  • epilácia týmto prístrojom pri správnom nastavení intenzity svetla nie je bolestivá a navyše prístroj príjemne chladí pokožku po osvietení, 
  • možnosť nastavenia automatického režimu – páčilo sa mi, že pri ošetrovaní nôh prístroj vydával záblesky sám a nemusela som vždy stačil tlačidlo,
  • prístroj nemal tendenciu sa často zahrievať – aj keď má prístroj ochrannú funkciu a sám sa pri dosiahnutí určitej teploty vypne, stalo sa mi to počas niekoľkým mesiacov používania naozaj párkrát, možno tri či štyri,
  • oceňujem priložené okuliare na ochranu očí pri epilácii, 
  • prístroj mi nespôsobil žiadne podráždenie či začervenanie, moja citlivá pokožka nôh bola po epilácii pokojná, a to aj po následnej aplikácii kozmetického prípravku, problém som nezaznamenala ani po aplikácii deodorantu do podpazušia po epilácii, 
  • oceňujem aj jednoduchý a zrozumiteľne napísaný návod, ktorý nie je zdĺhavý. 

Na záver ešte musím spomenúť, že som si odskúšala iba hlavnú funkciu epilátora, teda odstraňovanie chĺpkov. Druhé dve lampy na čistenie alebo omladenie pokožky som nepoužila. Pleť mám vďaka sústavnej starostlivosti v dobrom stave a potrebu nejakého cieleného omladzovania pokožky ešte nepociťujem. Avšak, to, že prístroj ponúka aj ďalšie spôsoby použitia, je podľa mňa taktiež veľkým benefitom. 

Ak hľadáte IPL pomocníka na domáce odstraňovanie chĺpkov, tak prístroj TrueLife BELLE IPL E5 môžem za mňa len a len odporučiť. Pracuje sa s ním dobre, hoci keby bol menší, bola by manipulácia s ním, podľa mňa, ešte pohodlnejšia. Ale na druhú stranu zase chápem, ak to nie je úplne možné. 

A keďže aj výsledky epilácie sú pre mňa nadmieru uspokojivé, čo je vlastne to najdôležitejšie, tak za mňa dávam prístroju zelenú. Cena prístroja je okolo 300 eur, čo je, podľa môjho názoru, dobrá cena v porovnaní s inými IPL domácimi epilátormi, rovnako ide o menšiu investíciu v porovnaní s opakovanými IPL ošetreniami v salóne. 

IPL epilátor na domáce používanie TrueLife BELLE IPL E5 nájdete na www.truelife.eu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Horáčková 19.12.23 08:53

SH
karma
123.00

vyzerá úžasne

  • 0
Odpovedať

Andrejka Smutňáková 18.03.24 11:39

AS
karma
100.00

vyzerá lákavo, hlavne pomer cena-kvalita, keďže ponúka aj spôsoby použitia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní