Najikonickejšie módne momenty celebrít, na ktoré nikto nezabudne

Najikonickejšie módne momenty celebrít, na ktoré nikto nezabudne
  • 14.11.2023
  • Michaela Kožáková

Celebrity a móda jednoducho patria k sebe. Speváčka, herec, influencerka alebo nová tvár Hollywoodu, ktorá je vychádzajúcou hviezdou - slávne osobnosti sú vždy v centre pozornosti, či už ide o udeľovanie cien alebo sobotnajší nákup. Móda a štýl je nevyhnutným aspektom ich vlastného obrazu, ktorý sa stáva inšpiráciou pre fanúšikov po celom svete. 

Módne trendy sa menia každú chvíľu a častokrát sú to najmä celebrity, ktoré ich udávajú. Niekedy dokážu svojím vzhľadom ohúriť, prekvapiť a inokedy zase šokovať. Poďte sa s nami pozrieť na zopár najikonickejších módnych momentov slávnych osobností.

Neprehliadni: Pamela Anderson dala zbohom líčidlám. Prezradila dôvod, prečo sa posledné obdobie cíti lepšie bez make-upu

Najikonickejšie módne momenty z červeného koberca i pódia

Udeľovanie cien je významnou udalosťou pre každého speváka či herečku. Preto aj výber večernej róby alebo outfitu nenecháva žiadna celebrita na náhodu. Odovzdávajú sa do rúk skúsených štylistov a módnych dizajnérov zvučných mien. Aj vystúpenie či turné si vyžaduje množstvo kostýmov, ktoré dotvárajú celkový vizuálny dojem celej udalosti. 

Marilyn Monroe v priliehavých flitrových šatách na narodeninách Johna F. Kennedyho, pôvabná Zendaya a jej krásne biele šaty od Vivienne Westwood, speváčky Björk v labutích šatách či spevák Pharrell Williams s obrovským hnedým klobúkom na odovzdávaní cien Grammy - mnohokrát celebrity ani netušia, že ich outfity sa navždy zapíšu do histórie módy.

Ikonické momenty princeznej Diany

Členovia britskej kráľovskej rodiny boli vždy známi ako konzervatívni ľudia. No prijatím princeznej Diany do rodiny sa všetko zmenilo. Celý svet ohúrila svojím spôsobom výchovy, tým, ako sa starala o tých, ktorí to najviac potrebovali až po štýl obliekania - nikto určite nezabudne na jej ikonické svadobné šaty. 

Šatník princeznej Diany z 80. a 90. rokov dodnes obdivujú módni kritici, ale i fanúšikovia preto, že svojím spôsobom predbehol dobu. Vzdušné pruhované capri, cyklistické kraťasy, čierne šaty či sveter s ovečkami - princezná Diana mala svoj osobitý štýl či už šla cez mínové pole alebo na korunováciu.

Jackson

Zdroj: PINTEREST/Applehead_Official

Michael Jackson - jeden z najikonickejších módnych momentov

Kráľ popu, ktorý sa pretancoval a prespieval do sŕc miliónov fanúšikov, vyvolal obrovské šialenstvo v oblasti módy v roku 1984 na Grammy. Mal na sebe flitrovanú vojenskú bundu doplnenú pozlátenymi aplikáciami a len jednu bielu rukavicu posiatu Swarovského krištálikmi.

“Nosiť dve rukavice mi prišlo príliš obyčajné,” povedal Michael. Avšak pravdou bolo, že jednu rukavicu nosil spevák práve preto, aby zakryl chorobu vitiligo - biele škvrny na pokožke.

Angelina

Zdroj: PINTEREST/theguardian.com

Angelina Jolie a Billie Bob Thornton najtrendy dvojicou

Pamätáte si tie náhrdelníky, ktorými boli všetci posadnutí koncom 90. rokov? Angelina Jolie a a jej vtedajší manžel Billie Bob Thornton posunuli tento módny trend roka na ďalšiu úroveň. Na červenom koberci sa objavili s náhrdelníkmi označenými krvou jeden druhého. Trochu nezvyčajný spôsob, ako si navzájom dokázať lásku.

Pozri aj: Hailey Bieber ukázala svoju skin care rutinu. Čo stojí za jej rozjasnenou pleťou?

Madonna

Zdroj: PINTEREST/cnn.com

Madonna

Jedným z najikonickejších módnych momentov celebrít je Madonna a jej kužeľovitá podprsenka. Extravagantný korzet so špicatým poprsím z dielne francúzskeho návrhára Jean-Paul Gaultiera, ktorý na sebe mala speváčka počas turné Blond Ambition v roku 1990, sa zapísal do histórie. V roku 2012 sa v londýnskej aukcii predal za 52-tisíc dolárov.

Britney

Zdroj: PINTEREST/refinery29.com

Britney Spears

Najvirálnejší moment, jeden z mnohých, predviedla i speváčka Britney Spears počas svojho vystúpenia na MTV VMA v roku 2001. Populárnej umelkyni oblečenej v rôznych kostýmoch na pódiu počas vystúpenia asistovali exotické zvieratá. Úvod patril tigrovi, s ktorým bola zatvorená v klietke, záver vystúpenia zasa šokovala obrovským hadom, ktorého mala na pleciach.

Jennifer

Zdroj: PINTEREST/brightside.me

Jennifer Lopez

Šaty Versace, ktoré mala Jennifer Lopez na odovzdávaní cien Grammy v roku 2000, majú svoju vlastnú stránku na Wikipédii. Vyrobené zo šifónu s potlačou džungle a hlbokým výstrihom sa zapísali do histórie ako jedny z najpamätnejších šiat, aké boli kedy vyrobené. Obrázky, na ktorých mala oblečené šaty, boli stiahnuté 642 917-krát len za 24 hodín po udalosti.

Lady Gaga

Zdroj: PINTEREST/buzzfeed.com

Lady Gaga

Jedným z najikonickejších módnych momentov z červeného koberca je považovaný aj výtvor, ktorý si na seba obliekla speváčka Lady Gaga. Mäsové šaty doplnené tematicky rovnakými topánkami i mäsovým klobúčikom a kabelkou pre ňu navrhol Franc Fernandez a vytvorila ich jej obľúbená štylistka Nicola Formichetti. Umelecký skvost tejto kontroverznej speváčky z MTV Music Awards 2010 bol vyrobený zo skutočného hovädzieho mäsa.

Kim

Zdroj: PINTEREST/scarymommy.com

Kim Kardashian

Televízna osobnosť a podnikateľka Kim Kardashian debutovala na Met Gala riskantnou róbou z módneho domu Givenchy. Reakcie na seba nenechali dlho čakať. Len pár hodín po udalosti jej outfit okamžite vyvolal nespočetné množstvo komentárov a kritiky. Jej šaty si dokonca vyslúžili posmešný názov - gaučová róba.

Zaujme Ťa: Dominika Cibuľková ide makať na svojej forme – plánuje zhodiť 22 kíl!

Miley

Zdroj: PINTEREST/Lucie

Miley Cyrus

Módny svet si už pomaly na rebelku a talentovanú speváčku Miley Cyrus zvykol. Niekedy však dokáže ešte stále poriadne šokovať. Jej zmysel pre módu a spôsob sebavyjadrenia prostredníctvom oblečenia jednoducho k tejto bývalej hviezde Disney neodmysliteľne patrí. Medzi jej najikonickejšie módne momenty patrí kostým s motívom medveďa. V ten istý rok sa touto umelkyňou nechala inšpirovať Paris Hilton a obliekla si podobnú róbu na halloweensku párty.

Rihana

Zdroj: PINTEREST/harpersbazaar.com

Rihanna

I dvojnásobná mamička a celosvetovo známa speváčka Rihanna je známa svojimi skutočne zaujímavými outfitmi. V jednom z takých sa objavila na Met Gala v roku 2017. Touto neprehliadnuteľnou róbou vzdala poctu japonskej módnej návrhárke Rei Kawakubo.

Odporúčame: Známy slovenský pár si po rozchode našiel k sebe cestu, teraz prekvapili fanúšikov. Budú traja!

Billie Eilish

Zdroj: PINTEREST/instyle.com

Billie Eilish

Módne trendy nie sú cudzie ani mimoriadne talentovanej americkej speváčke Billie Eilish. Či už ide o slávnostné udeľovanie cien, filmový festival, premiéru filmu či červený koberec, táto mladá umelkyňa dokáže vždy príjemne prekvapiť. V roku 2021 si na prestížnych cenách Grammy obliekla štýlovú sivú gotickú súpravu Gucci s ružovými akcentmi.

Bella

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk

Nahé telo Belly Hadid

Nezabudnuteľným momentom na šoubiznisovej scéne, ale najmä v oblasti módy bolo minuloročné finále show Coperni. Krásna modelka Bella Hadid kráčala po prehliadkovom móle len v nohavičkách a šatách, ktorú na ňu nasprejovali dizajnéri Sébastien Meyer a Arnaud Vaillan, ktorí sú známi svojimi inovatívnymi dizajnmi.

V móde sa touto technológiou dajú vyrobiť celé šaty, ale aj opraviť staré kusy poškodeného oblečenia. Plánom dizajnérov Coperni je preniesť túto technológiu do medicínskeho priemyslu na výrobu odliatkov alebo sterilných obväzov z aerosólových plechoviek.

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/billboard.com, PINTEREST/wtop.com, PINTEREST/teenvogue.com
 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 14.11.23 22:41

karma
109.00

Hmmm...na niektoré si pamätám veľmi dobre :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní