Ako zakryť brucho oblečením? Rady a tipy, ktoré ti dodajú sebavedomie

Ako zakryť brucho oblečením? Rady a tipy, ktoré ti dodajú sebavedomie
  • 25.07.2023
  • Kristína Vait

Každá z nás si želá vyzerať čo najlepšie. Aj keď všetci hovoria, že výzor nie je všetko a aj by to tak malo byť, lepšie sa človek cíti, keď je pekne oblečení. Čo však robiť v prípade, keď máte nejaké to kilečko navyše a väčšie bruško? Aj vy sa môžete pekne obliecť a zatieniť všetky štíhle dievčatá! 

Dlhé roky bol veľmi veľký problém zohnať na Slovensku kus pekného oblečenia na plnšiu postavu. Všetko, čo bolo, a mimochodom ešte stále je dostať, boli „babkovské“ šaty alebo oblečenia, čo vyzeralo ako vrece. Vďaka tomu, že dnes si už človek môže objednávať všetko online, je aj tento problém z časti vyriešený. Treba si iba dobre vybrať.

Pozri aj: Tmavovlásky, vsaďte na tieto farby oblečenia – budú vám najviac lichotiť!

Ako zakryť brucho?

Aj keď je dnes oveľa viac možností, vždy je fajn použiť trochu kritické oko a predstaviť si samých seba v niektorých kúskoch oblečenia. Pokiaľ máte veľké bruško, tak je určite zopár strihov a vecí, ktorým by ste sa radšej mohli vyhnúť. Vieme.

Dnešná móda nepozná hranice vo veľkostiach a sme za to, aby ste nosili veci, ktoré sa vám páčia a v čom sa cítite dobre, ale niekedy to netreba preháňať. V konečnom dôsledku sa totiž až tak dobre cítiť nemusíte. Máme pre vás niekoľko zaručených kombinácií, ktoré vám s pretŕčajúcim bruškom alebo väčším bruchom pomôžu. 

Prvý krok je priznať si to, že to bruško máte a že vaša veľkosť viac nie je 38. Je to možno ťažké a kruté zároveň, ale vo finále sa budete cítiť oveľa lepšie. Krok číslo dva je nakúpiť si nejaké nové kombinovateľné kúsky oblečenia, ktoré budú správnej veľkosti a budú sa dať použiť na viacero príležitostí. Pri bode číslo dva sa ešte pristavíme. 

Neprehliadni: Elegantné a funkčné dámske ruksaky: TAKTO ich nos a budeš štýlová!

Ak si myslíte, že nové oblečenie nepotrebujete, nechcete naňho míňať peniaze alebo že do svojich vecí veľkosti 38 určite čoskoro schudnete, tak ste na omyle. Takto si nikdy na seba nič pekné nekúpite a budete si večne pripadať pri ostatných ako „vandrák“ a neustále sa iba vyhovárať na svoju postavu, pričom to tak vôbec nemusí byť. Bod číslo tri je prostý. Nemusíte míňať majland ani prehnane hýriť a objednávať ako zmyslov zbavený.

Najskôr pozrite všetko, čo máte doma a urobte čistky v šatníku. Premyslite si, čo by ste mohli využiť a čo k tomu dokombinovať. Vyberajte kvalitné veci, ktoré vaše nedostatky zakryjú úplne alebo aspoň opticky.

Základ je správna bielizeň

Zabudnite na čipkované malé tangá, ktoré sú sexi a krásne, ale sú pre vás nepohodlné a v skrývaní vašich nedostatkov vám absolútne vôbec nepomôžu. Nemusíte sa ale zase báť ani „bombárďákov“ na štýl Bridget Jones. Určite vyberajte správne veľkosti bielizne. Pokiaľ si neviete rady, existujú špecializované obchody s bielizňou, kde vám s tým dámy za pultom určite rady pomôžu. Na to tam sú.

Vyberajte pohodlné, funkčné a príjemné spodné prádlo. Nikto nepovedal, že musí byť škaredé alebo že nemôže byť čipkované. Existuje veľa druhov rôznych tvarovacích a sťahovacích nohavičiek, bodyčiek a rôznych pásov, ktoré vám s prevísajúcim bruškom dokážu ľahko pomôcť. Dnes sa už taká bielizeň vyrába zo vzdušných a príjemných materiálov, takže sa nemusíte báť, že vám v nich pokožka nebude dýchať a že sa budete cítiť stiesnene. Vyberajte ale správne číslo. 

V celkovom dojme z vašej postave veľa spraví aj správna podprsenka. Pokiaľ ju nemáte správnu, bude vám to deformovať postavu a taktiež brucho. Dajte si preto záležať aj na nej. Sú to v podstate veľmi jednoduché a bežné veci a človek si ani neuvedomuje, aký rozdiel dokážu urobiť.

Voľné blúzky a topy

Voľné blúzky, topy, košele, tuniky a tričká je to, čo práve teraz potrebujete. Zamerajte sa teda na to, aby bol strih rovný alebo prípadne do Á-čka. Postave s väčším bruškom to pomôže a vy sa budete cítiť oveľa lepšie. Veľkým módnym fenoménom sú momentálne predĺžené košele.

Vyzerá to skvele, či už ku klasickým rifliam alebo legínam a je to geniálna voľba, pokiaľ chcete vyzerať trošku elegantnejšie. Úplne vám v šatníku postačí jedna, maximálne dve takéto košele a dokážete s ňou nakombinovať mnoho outfitov. Najmä vám zakryjú to nešťastné bruško.

Odporúčame: TOP 3 farby oblečenia, ktoré nosiť počas leta, keď sa veľa potíš. Ideálne pre ženy i mužov!

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest Вика Смоль

Šaty rovného, prípadne Á-čkového strihu

Ak máte radi nosiť šaty, najmä teraz v lete, pozerajte najmä na ich strih. Rovné strihy a mierne rozšírené strihy zakryjú bruško, ale aj stehná a napríklad aj boky, ak s nimi máte problém.

Sú vzdušnejšie a voľnejšie, takže sa v nich aj budete lepšie cítiť. Kľudne si môžete obliecť aj obtiahnuté šaty. Výsledok, však asi nebude úplne dokonalý. Dajte si pod nich aspoň správnu bielizeň.

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest Fat Girl Flow

Noste sukne, pozor však na ich dĺžku

Sukne budú na vašej postave vyzerať výborne. Nesiahajte však po veľmi obtiahnutých a krátkych sukniach. To vaše bruško skôr zvýrazní, ako zakryje. Ideálna dĺžka je nad kolená alebo do polovice lýtok. Opticky to vašu postavu „vyrovná“ a bruško nebude natoľko viditeľné. Výber správnej dĺžky platí aj pre šaty. Tesne nad kolená alebo maxi šaty, sú najlepšou voľbou.

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest/ Saeid 85

Kardigány, predĺžené svetre a mikiny

Ak nemáte zo svojho outfitu stále dobrý pocit, prehoďte si cez seba kardigán alebo predĺženú mikinu, ktorú ani nemusíte zapínať. Opticky to predĺži aj vašu postavu a preto sa bruško opticky stratí.

Rovnako voľte pri nákupe elegantnejších vecí saká v predĺžených strihoch. Sako si nemusíte zapínať. Bude to viac kamuflážne na bruško.

Inšpiruj sa: Červené vlasy ohúria samé osebe! Aké oblečenie však k ním kombinovať?

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest/ khristi derokey

Vysoký pás je top

Konečne sa vzdajte bedrových riflí, teplákov a iných kúskov oblečenia, ktoré na vašej postave poukazujú na každý jej nedostatok. Vysoký pás na nohaviciach, ale napríklad aj na sukniach je váš nový najlepší kamarát. Zakryje naozaj všetko a nádherne vám vyformuje postavu.

Možno ste voči nemu skeptická, ale skúste si ísť vyskúšať nohavice s vysokým pásom do obchodu. Uvidíte ten rozdiel.

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest / FineGina

Čo sa plaviek týka...

Klasické bikiny s malými gaťkami, ktoré toho viac ohalia ako skryjú, by sme veľmi neodporúčali. Monokiny, kde je vrchný diel plaviek ako tielko, je tiež už celkom pasé.

Čo je momentálne veľmi v móde, sú jednodielne plavky tvarujúce postavu. Existuje milión farieb a strihov. Keď chcete plavky dvojdielne, určite siahnite po nohavičkách s vysokým pásom. Brucho mi potom môžete opáliť aj doma na záhrade, ale na letnej dovolenke budete vyzerať skvele.

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest SHEIN

Nebojte sa experimentovať s farbami

To, že ste plnšej postavy alebo že máte väčšie bruško, ešte neznamená, že musíte chodiť stále v čiernej alebo tmavo – šedej, či tmavo-modrej. Nebojte sa svoj šatník prevetrať a kľudne siahnite po pastelových farbách. Môžete kombinovať kľudne aj výraznejšie farby, tie však neodporúčame nosiť v oblasti, ktorú chcete zakryť.

Takže napríklad keď máte väčšie bruško, tak farebným kúskom môžu byť napríklad nohavice, lebo cez bruškovú časť príde neutrálna farba, ktorá bruško zakryje. Pozor na vodorovné pruhy. Tie rozširujú všetky časti vášho tela. Ak chcete prúžky, fajn. Ale iba vertikálne. 

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest derandwhimsy.com

Odveďte pozornosť od bruška

Použite opasok, výraznejšie kúsky oblečenia, ako je napríklad vybíjaná koženka alebo čižmy z brúsenej kože, či výrazný náhrdelník. Základom je odpútať pozornosť od bruška a zameranie sa napríklad na nohy, ramená, či dekolt. Je to psychologický ťah, ale naozaj funguje. Vaše brucho si nikto ani len nevšimne.

Ako zakryť bruško

Zdroj: Pinterest Curves Galore

Na začiatok sa ale určite prehrabte vo svojej skrini, aby ste vedeli, aké poklady ukrýva. Skúste potom nakombinovať veci podľa našich tipov. Vytiahnite si aj bižutériu a doplnky. Skúste si všetko pekne vyskladať a možno ani nebudete musieť ísť nakupovať. A nič si z vášho bruška nerobte.

My si tiež dáme radšej výborné cestoviny ako šalát bez chuti. Takže kombinujte, skladajte a tešte sa z nových outfitov. Veríme, že takto oblečené sa budete cítiť, ako sebavedomé bohyne a dáte si za obedom aj dobrý zákusok. Život si totiž musíme užívať. Máme len jeden.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Veronika Kupcová 25.07.23 09:09

VK
karma
105.00

veľmi pekné kombinácie...konečne aj ženy plnších tvarov sa môžu pekne obliekať

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 25.07.23 16:55

MM
karma
100.00

správny výber oblečenia dokáže divy

  • 0
Odpovedať

Anna Vargová 09.08.23 21:30

AV
karma
100.00

Zaujímavý a pre mňa aj poučný článok

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní